A vezető feladata megvédeni a népét

2015. augusztus 13. 06:26

Vegyük át az ausztrál jelszót, mondjunk határozott nemet az illegális bevándorlásra. Ezáltal a migránsok – az orwelli újbeszél szó az illegális bevándorlókra – megtudják, hogy nem számíthatnak semmire az országunkban. Interjú.

2015. augusztus 13. 06:26
Nicolas Bay
Magyar Hírlap

– Osztja a magyar kormányfő migrációs politikáját ért nyugati kritikákat?

– Orbán Viktor remek beszédet tartott tavasszal Strasbourgban azon eurokraták előtt, akik évek óta támadják őt és a Fidesz európai parlamenti képviselőit. Másnap sajtóközleményt adtam ki, amiben üdvözöltem az igaz szavakat, amiket mondott. Magam is sokszor idéztem a közösségi médiá-ban, amikor nemrég arról beszélt, hogy Európa az európaiaké kell hogy maradjon, a magyar jövő pedig a magyaroké. Tudja, azt gondolom, hogy egy nemzeti vezető elsődleges küldetése az, hogy megvédje a saját népét. Szóval mégis milyen alapon kritizálják Orbán Viktort? Először is megkérdezte a magyar embereket arról, hogyan éreznek a bevándorlással kapcsolatban. A legtöbben Brüsszelben – különösen a biztosok, de sok néppárti képviselő is, akik nem haboznak támadni fideszes kollégáikat – nem igazán szeretik kikérni az emberek véleményét, pedig szerintem pont ezt hívtuk eddig demokráciának. Én ezzel sokkal jobban ki is vagyok békülve, mint ők. Másrészt pedig sokan azért kritizálják Magyarországot, mert kerítést épít a határán, hogy védekezzen az illegális bevándorlás ellen. Szerintem pedig a mi belügyminiszterünknek is ezt kellene tennie, ahelyett, hogy kezet ráz az illegális bevándorlókkal a központokban.

– Orbán Viktor szerint az igazi veszély ma nem a háborús zónákból, hanem Afrika mélyéről jön, amelynek meginduló embertömegét Észak-Afrika nem tudja többé feltartóztatni. Franciaország líbiai beavatkozásának fényében hiteles vajon Nicolas Sarkozy volt államfő keményedő retorikája a migrációt illetően?

– Természetesen nem! Valamiféle ostoba, és talán rejtett okból Sarkozy élére állt ennek a katonai beavatkozásnak és káoszt okozott a térségben. Az illegális bevándorlás robbanásszerű növekedése a Földközi-tengeren, sőt az iszlamista, fegyveres szervezetek nagy részének megerősödése is az ő személyes és közvetlen felelőssége. Ami ennek a nemzeti vetületét illeti, elnökségének öt éve alatt egymillió új, legális bevándorló jött a hazánkba és számos illegális. Belügyminiszterként ő törölte el a Franciaországban elítélt külföldiek automatikus kiutasítását. A kemény szavak nem ellensúlyozhatják a tényeket.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. augusztus 13. 17:07
Az európai baloldal, kedves Barátaim, a bevándorlás problémájában nem veszélyforrást, hanem lehetőséget lát. A baloldal mindig is gyanakvással nézett a nemzetekre és a nemzeti identitásra. Ők úgy látják – figyeljék csak a szavaikat –, hogy a bevándorlás eszkalálódása végletesen meggyengítheti, sőt felszámolhatja a nemzeti kereteket, és ezzel a baloldal eddig beláthatatlan történelmi távú célja is teljesülne. Talán az sem véletlen – ez abszurdnak hangzik első hallásra, de ha kicsit közelebb jövünk Magyarországhoz, láthatjuk –, hogy míg a magyar baloldal 2004-ben a külhoni magyarok ellen uszított, ma tárt karokkal ölelné keblére az illegális bevándorlókat. Ezek az emberek, ezek a politikusok egész egyszerűen nem szeretik a magyarokat, és azért nem szeretik őket, mert magyarok.."
gonterl
2015. augusztus 13. 13:49
Azt hiszem, hogy ez a felfogás egy oroszlánfalka életében így is van. Persze a szép történet folytatása nem ilyen szép. Ha a Falka területére tévedő bevándorló hím oroszlánok legyőzik a védekező hím oroszlánt, akkor megölik az összes kis oroszlánt és meg izélik az összes nőstény oroszlánt, hogy ők később, csak a saját utódaikat védelmezzék. Lehet gondolkozni azon, hogy kik lehetnek az elpusztítandó oroszlán fiókák és a meg izélendő anya oroszlánok? Persze az emberi faj már rég kinőtt az állatvilágból és a civilizációnak hála, másképpen oldja meg a hatalom váltást és másképpen védekezik a behatolók ellen. A behatolók elleni védekezést honvédő háborúknak, a behatolókat agresszornak nevezzük.
vidékilány
2015. augusztus 13. 10:17
Most engem minuszolgatsz, vagy a tartalmat. Gondolom engem. Nagyeszű. El se olvastad. Az ilyenek miatt virulnak a Sarkozyk. További hasznos időtöltést.
vidékilány
2015. augusztus 13. 10:13
10:12 hűvaze
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!