Bilincsesek

2015. augusztus 30. 09:41

A hatalmon levő politikusok mutatják – még ha netán nem is indokolatlanul, bár ezt nem gondolnám – a pánik jeleit. Káromkodnak, mint akik a legnagyobb megpróbáltatásoknak vannak kitéve.

2015. augusztus 30. 09:41
Nagy N. Péter
Népszabadság

Azt remélnénk, hogy a politikus jobban tűri a konfliktusokat, fegyelmezettebb, erősebb, mint a többi ember. Ennek az ellenkezőjét látjuk. A hatalmon levő politikusok mutatják – még ha netán nem is indokolatlanul, bár ezt nem gondolnám – a pánik jeleit. Káromkodnak, mint akik a legnagyobb megpróbáltatásoknak vannak kitéve. A nép meg őket látva jórészt inkább csak szorong, de attól tartok, annyira, hogy már-már háborús pszichózist él át, miközben nem ő szenved, hanem a menekülők, akik áthurcolják űzött életüket rajtunk.

Még a velük lévő kisgyerekek sem sírnak. Csak mennének. De még csak nem is ez a legerősebb kontraszt. Azt az idézett kísérlet második része mutatja meg. Ebben más szereposztásban megismételték a próbát, és azt találták, hogy azokon az embereken, akik különösebb ok nélkül is gyakran káromkodnak, alig segített a fagyos víz által indokolt szitkozódás. Ők nem bírták tovább káromkodva sem a fájdalmat. Mert könnyen elveszíthetjük azt a képességünket, hogy igazi baj esetén hatásosan káromkodjunk, pedig az tényleg aktiválja a fájdalomcsökkentő endogén opioidok termelődését.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2015. augusztus 30. 15:33
Petike, ha migránsok között jársz a szappanra jól vigyázz, mert furcsán fog zengeni a hátsó feled a bableves után!
írmag
2015. augusztus 30. 12:55
Tudjátok magyarok milyen nehéz az alábbi kötelmekből jó írást fogalmazni? Ady Endre, bilincses iskolák, Orbán Viktor, megállíthatatlan népvándorlás, Tusványos, Szíria, Afganisztán, Richard Stephens pszichológus, stb, stb. Nem is sikerült a cikkírónak sem! Inkább olvassátok Ady Endre szóba hozott versének (Üzenet egykori iskolámba) utolsó versszakát: Bár zord a harc, megéri a világ, Ha az ember az marad, ami volt: Nemes, küzdő, szabadlelkű diák.
Vadjoe
2015. augusztus 30. 12:43
Büdös tróger kommunista tetű.
Brigadéros
2015. augusztus 30. 12:00
Szépeket ír nekünk a népszabis sajtómunkás, amivel szemben a rideg valóság, amit Csurka István 1998. február 8 - án az alábbiak szerint előre látott: " A végső cél a magyarság kipusztítása. Nem fegyverrel, nem mérges gázzal, hanem pénzügyi politikával, életlehetőségeink elvonásával, mert kell a hely a másoknak. Ez a kor, amelyben élünk különösen az, ami ránk következik a jövendő században a Népvándorlás kora. A színes bőrű, mérhetetlen szegénységben élő, de viharosan szaporodó népek keletről nyugatra, délről északra vándorolnak. A nemzetközi nagytőke és a bankok elősegítik ezt a népvándorlást, mert ez az érdekük. Az USA a NATO - n keresztül már beérkezett Európa közepébe, és most a saját igényeinek megfelelően néplerakatot akarnak csinálni Európa és az európai Oroszország között. Erre piilanatnyilag sajnos Magyarország a legalkalmasabb, mert kasztja - kormányai régen elárulták. A trianoni határok között Magyarországon húszmillió ember is elfér, de belátható időn belül ebből csak hétmillió lesz a magyar és négymillió cigány, a többi kilenc pedig mindenféle vegyes, akkor Magyarország nemzetközi néplerakat lesz itt a Kárpát - medence közepén, nagyjából ugyanannak a nemzetközi kozmopolita rétegnek a vezetése alatt, mint ma. Nagyon keserű lesz akkor Magyarnak születni. Megbélyegzettség, üldözés, megszégyenítés és a teljes magyar történelem eltagadása lesz az osztályrészünk . Nyelvünk helyén vartyogást hallhatunk."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!