Tessék mosakodni

2015. augusztus 08. 09:27

Rögzítve lesz: a tanárember ne legyen büdös, mossa meg a haját, nyakát, hónalját, vágja le a körmét, így, pontokba szedve.

2015. augusztus 08. 09:27
Megyesi Gusztáv
Népszabadság

„Hogyan öltözködjék a tanárember, ha megjelenésével méltó akar lenni hivatása rangjához? Ezt nemcsak azért kell rögzíteni, mert a pedagógustársadalom hajlamos fürdőgatyában, fényes diszkóruhában vagy a halál angyalának öltözve órára járni, hanem a minőséget tekintve is: főleg az otthon koktélt szürcsölgető és szelvényeket vagdosó alsó tagozatos tanítók hajlamosak nem figyelni a minőségre.

Mi magunk például nem tudunk úgy megállni a piaci ruhaárus sátra vagy a kínai bolt előtt, hogy össze ne akadjunk unokánk valamelyik tanárával, aki aztán zavartan magyarázza, hogy nem neki lesz a filléres, hamisított márkájú melegítő, hanem rászoruló ismerősének. Persze, bólintunk megértőn, de vigyázat, nem az igényesebb kilós használtruha-boltokról beszélünk, onnan a működő reformoktól meggazdagodott magyar középosztály öltözködik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rosettastone
2015. augusztus 09. 08:34
A proli-igénytelenség nem függ össze a kínaiban shoppolással. Az egész cikk egy hülyeség
atila68
2015. augusztus 08. 22:58
Baszki az ellenzéki média valami gyűjtője az elmeroggyantaknak? Komolyan nem értem.
cereal killer
2015. augusztus 08. 14:41
Mi baja ennek a gusztustalannak az igényesebb kilós használtruha-boltokkal? Nyugaton divat, csak ott vintage-nek nevezik. Mennyivel jobban hangzik!
becskerekiz
2015. augusztus 08. 13:43
Ha nem nézem meg a kiírást, a pedagogus szakszervezetek éppen nyilatkozó vezetőit gyakran homelessnek nézem. Szóval, kell az a kódex!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!