A melegházasság nem vicc, bármit is mond Lovasi

2015. augusztus 14. 08:50

Abban egyetértek Lovasi Andrással, hogy ez a dolog egyáltalán nem vicces. Az emberek egyenlősége ugyanis halálosan komoly dolog, méghozzá szó szerint.

2015. augusztus 14. 08:50
Labanino Rafael
Kettős Mérce

Lovasi András a minap a Mandinernek adott interjút, amelyben szóba került a melegházasság is. Lovasi nem ért egyet azzal, hogy a melegek is házasodhassanak, mert a házasság szerinte nem vicc. Komolyan? 

Idézném az elmondottakat: »Szóval éljen mindenki boldogul, ahogy neki tetszik, de a házasságból ne csináljunk már viccet. Még a polgári esküvőt megértem, az amúgy is csak egy jogi aktus, bár nem gondolom, hogy például egy örökbe fogadott vagy háromszülős gyerek ugyanolyan esélyeket-mintákat kap, mint egy normális családban felnövő. De vannak országok, pl. Svédország, ahol a melegek egyházi esküvőt is köthetnek, ami szerintem teljes tévút.«

Abban egyetértek Lovasi Andrással, hogy ez a dolog egyáltalán nem vicces. Az emberek egyenlősége ugyanis halálosan komoly dolog, méghozzá szó szerint. Nem vicces például, hogy az LMBTQ fiatalok körében nagyságrendekkel magasabb az öngyilkosságok és az öngyilkossági kísérletek aránya, mint a heteroszexuális fiatalok között. Egyes kutatások szerint (lásd a linket) akár 30-40 százalékkal. Az sem vicc, hogy az LMBTQ emberek szexuális preferenciájuk miatt zaklatásnak, sőt nyílt erőszaknak vannak kitéve. Nem vicc, hogy emberekről szexuális preferenciájuk miatt, Magyarországon immár az Alaptörvény is kimondja, hogy másodrendű állampolgárok. Nem vicc, hogy Lovasi szerint egy örökbefogadott gyermekeket nevelő család nem »normális«(...)

Tudja kedves András – remélem nem baj, hogy így közvetlenül megszólítom – az LMBTQ emberek egyenjogúságáért küzdők azt szeretnék, hogy a szexualitás, a családi élet egyszer és mindenkorra magánügy legyen. Nem ők, nem mi politizáljuk a kérdést, hanem például Ön. Én egyáltalán nem tartom viccesnek, amikor a melegek egyenjogúságának ellenzői vádolják az emberek egyenlőségét követelőket azzal, hogy »kötelezővé akarják tenni nézeteiket«. Nem, a dolog éppen fordítva áll. Mi ugyanis azt szeretnénk, ha senki nem írná elő, mi a kötelező, hogy mi a normális párkapcsolat, mi a normális család. A helyzet az, kedves András, hogy senkit sem érne semmilyen hátrány, ha a melegek is házasodhatnának. Annyi történne, hogy sok embertársunk végre egyenlő jogokat élvezne velünk. És ennél kevés komolyabb dolog van a világon.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biomechanoid
2015. augusztus 16. 14:43
Tényleg nem értem a buzikat. Miért kell nekik arról igazolás, amire amúgy képtelenek? Ha én valamit nem tudok megcsinálni, arról nem kérek olyan igazolást, amelyik azt tanúsítja, hogy képes vagyok rá. Az az én szememben csalás. Esetleg megfordíthatnánk ezt az őrületet: minden önkormányzatnak kötelessége lehetne, hogy kérésre, tanúk jelenlétében hozzon határozatot bárkiről, hogy ő buzi vagy leszbikus. Hiába nem tud a férfi férfival szexelni, akkor is járjon mindenkinek jogerős hatósági határozat arról, hogy tud. Legyen mindenki buzi!
néhai Ch.Pilot
2015. augusztus 14. 16:47
Egy találós kérdés Liba Nino Rafaellának: Ha tök mindegy, hogy ki kivel házasodik, akkor miért vannak egyáltalán nők és férfiak? Vagy ha ez a két fogalom nem teljesen érthető, akkor másképpen: miért vannak puncisok, meg kukisok? Hogyan lehetséges, hogy ilyenek születhetnek? Miért diszkriminál a természet, vagy ne adj isten: Isten? Ceterum censeo: a zöldhatáron a kerítés nem elég. Tűzparancsot kiadni, golyószórót, napalmot, harci gázt bevetni!
ottapont
2015. augusztus 14. 15:30
A katolikus tanítás szerint 'Az emberi élet továbbadásának és nevelésének feladatában -- amit sajátos küldetésüknek kell tekinteni -- a házastársaknak tudniuk kell, hogy Isten szeretetének munkatársai' A melegházasság az emberi élet továbbadásának _lehetőségét_ nem hordozza. Emiatt nem ismerem el egyenlőnek.
catalina9
2015. augusztus 14. 15:01
Márai: „Nem szeretem a homoszexuálisokat; társaságuk… kínos ellenérzéssel tölt el. Nem az ellen van kifogásom, ami számukra a nemi élet megoldási képlete, ez teljesen közömbös, hanem jellemük, lényük ellen, ami torz, beteg, harmóniátlan.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!