Keresztényeket Európába? Na, még mit nem!

2015. augusztus 27. 16:25

Régebben ezt úgy mondták, hogy a történelmet a győztesek írják. Mostanában meg úgy, hogy kettős mércét alkalmaznak. Mégis minek lehet ezt nevezni, kedves Jagland Úr, ha nem kettős mércének?

2015. augusztus 27. 16:25
HanSoloo
Spíler

„Közelmúltbeli hírek szerint Ivan Netík, a szlovák belügyminisztérium szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a muszlim menekültek nem éreznék jól magukat Szlovákiában, mert ott nincsenek mecsetek. Több külföldi médium szintén arra hívta fel a figyelmet, hogy a szlovák hivatalok előnyben részesítik a keresztény menekülteket. Robert Fico szlovák miniszterelnök néhány hete pedig úgy nyilatkozott, hogy a menekültek befogadásánál Szlovákia előnyben részesítené a keresztényeket, illetve hogy a muszlimok befogadása a terrorizmus kockázatának növedesével járhat Szlovákia számára.

Az Európa Tanács főtitkára, Thorbjörn Jagland ezt követően Twitter üzenetben ítélte el a Szlovák Köztársaság szelektív menekültügyi politikáját. »Elutasítjuk a nyilvánvalóan vallási alapú diszkriminációt. Szlovákiának meg kellene változtatnia hozzáállását« – írta.

A norvég munkáspárti politikus Twitterét mazsolázva kiderül, hogy Thorbjörn Jagland nem emelt szót az ellen, amikor július közepén különböző német sajtóorgánumok arról számoltak be, hogy a német kabinet elképzelései szerint gyorsított eljárásban tartózkodási, letelepedési és munkavállalási engedélyt kapnának azok a bevándorlók, akik kiemelten képzettek, vagy kiemelten tehetségesek, miközben végzettséggel nem rendelkező társaikat kitoloncolnák az országból.

Thorbjörn Jagland nem emelt szót ez ellen, mert ez a németek álláspontja volt. Szlovákia viszont Németországhoz képest kicsi és jelentéktelen ország, ezért az ott élők hangját senki nem hallja meg. Régebben ezt úgy mondták, hogy a történelmet a győztesek írják. Mostanában meg úgy, hogy kettős mércét alkalmaznak. Mégis minek lehet ezt nevezni, kedves Jagland Úr, ha nem kettős mércének?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovinick
2015. augusztus 28. 13:04
Norvégia csak norvégül beszélő letelepedőket fogad be. Micsoda kirekesztés, erről miért nem beszél Jagland?
kovinick
2015. augusztus 28. 12:55
Norvégia azért is nem lépett be az EU -ba, mert nem ért egyet menekültkezeléssel. Oda csak norvégül beszélő ember kérhet letelepedést! Na? Jagland erről miért nem pofázik?
pollip
2015. augusztus 28. 08:10
Megértem a szlovákokat. A németeknél azt nem értem, hogy az európaiakat hazatoloncolják, másik földrészről viszont befogadnak. Nem lenne nekik jobb az európai, nagyjából hasonló kultúrkörből érkező munkavállaló?
atila68
2015. augusztus 28. 06:31
Thorbjörn Jagland náci. Skandinávoknál ennek amúgy is nagy hagyománya van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!