T. Mazsihisz! Kövessék meg Petrás Máriát és a Muzsikást!

2015. augusztus 27. 11:05

Szerintem gyorsan üljenek össze, fogjanak egy tollat, és írjanak egy bocsánatkérő levelet Petrás Máriának meg a Muzsikásnak!

2015. augusztus 27. 11:05
Bódis András
Válasz.hu

„Azóta kiderült, hogy Petrás Mária nem buzizik, nem ítél el semmilyen népcsoportot, nem lépett fel a Magyar Szigeten és ott nem szavalt Wass Albert-verset, továbbá még csak távoli rokonságban sem áll a kárpátiás Petrás Jánossal. Azaz hazugságot terjesztett a Népszava sajtólevelezője és az Egyenlítő blog. Önök meg csöndben vannak. Csöndben tudomásul veszik, hogy az emberségből jelesre vizsgázó Muzsikás-tagok inkább visszamondják a fellépést, mert önök embertelenül bántak Petrás Máriával. Hagyják magukat megfosztani attól a koncertélménytől, melynek már a címe is felemelő, hiszen a »Szól a kakas már« – ahogy a Népszabadság szerzője fogalmazott – »a magyar és a zsidó népzene gyöngéd összeölelkezésének legismertebb és legszívhezszólóbb« produktuma.

T. Mazsihisz!

Önök 23 éven keresztül kibírták, hogy az a Zoltai Gusztáv legyen az ügyvezető igazgatójuk, aki egykor munkásőrként is szolgálta az előző diktatúrát. Eltűrik, hogy mostani igazgatójuk (és egyben a Zsidó Kulturális Fesztivál stábvezetője) az a Kunos Péter, akit az Agrobank egykori, börtönviselt főnökeként ismer az ország. Petrás Mária viszont nem léphet fel a zsinagógában. Hát…

Szerintem gyorsan üljenek össze, fogjanak egy tollat, és írjanak egy bocsánatkérő levelet Petrás Máriának meg a Muzsikásnak! Néha a legkézenfekvőbb dolgok a leghatásosabbak.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. március 16. 15:53
Nem lehet arra kényszeríteni őket, hogy szeressék a magyar kultúrát, szeressék a gazdaországot. A faji gőgtől nem látnak.
haj rá
2015. december 18. 23:07
móMunkatáborokkal lehetne próbálkozni,vagy gáz lesz! Ajvé,Salome,Solomon!
írmag
2015. november 24. 13:58
Petrás Mária meg a Muzsikás kapcsán kérdezném a Mazsihisz önként jelentkező tagokból áll-e, hogy ellenőrzik a tagságra való alkalmasságot, a vallás alapján való megkülönböztetésnek hol és milyen nyilvántartása van? Milyen hozzáférésű a nyilvántartás? Csúnya dolog a megkülönböztetés, de a viszonosságról méltóztatnak megfeledkezni, a 2. §: is mindenkire vonatkozik, a zsidókra is. 1867. évi XVII. törvénycikk az izraeliták egyenjogúságáról polgári és politikai jogok tekintetében 1. § Az ország izraelita lakosai a keresztény lakosokkal minden polgári és politikai jog gyakorlására egyaránt jogositottaknak nyilvánittatnak. 2. § Minden ezzel ellenkező törvény, szokás vagy rendelet, ezennel megszüntettetik.
packó_
2015. szeptember 14. 14:37
Megjegyzem, hogy bolgárgyörgyúr műsorában a fesztivál szervezője azt mondta, hogy ugyan azok a vádak, amik itten fel vannak sorolva nem igazak, de azért gyorsan találtak mást. Petrás Mária részt vett Baktay Ervin nyilas régész születésnapján. A nyilas régész korábban nyilas kiállítást rendezett. Ennek megfelelően -bolgárgyörgyúr jóváhagyásával-helyes a kitiltás. Ráadásul a születésnapot- ha jól értettem bolgárgyörgyurat - a szintén nyilas Hegedűs lelkész rendezte. Ha jól értem a gondolatmenetet, aki nyilasokkal érintkezik, az maga is nyilas, vagy ha nem az, akkor is nemkívánatos személy. Vagyis nyilas. Ki fog ezekkel szolidaritást vállalni, ha az általuk pátyolgatott migránsok egyszer elkezdik aprítani őket? Azt nem tudom, de azt tudom, hogy az unokáim lesznek a hibásak, akik még meg sem születtek, mert a gyerekeim kicsik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!