Jó hírünk van minden plakátjavítónak és plakát letépőnek!

2015. július 17. 13:05

A bíróság megszüntette a szabálysértési eljárást kollegánk, Szeles András ügyében, aki egy barátjával júniusban letépett egy bevándorló-ellenes kormányzati plakátot.

2015. július 17. 13:05
TASZ
Facebook

„Jó hírünk van minden plakátjavítónak és plakát letépőnek! A bíróság megszüntette a szabálysértési eljárást kollegánk, Szeles András ügyében, aki egy barátjával júniusban letépett egy bevándorló-ellenes kormányzati plakátot. A bíró indoklása szerint »Szeles András és Kalocsai Kinga Regina eljárás alá vontak magatartásukkal csupán Magyarország Alaptörvényének IX. cikkében garantált véleménynyilvánítás szabadságának alkotmányos alapjogával élt. ... A véleménynyilvánítás mindenkit megillető önkifejezésünk szabadságát biztosító alapvető jog, így amennyiben ezt korlátozzák, úgy a sérelmet szenved a társadalmi igazságosság. Az Alaptörvény hivatkozott IX. cikkének célja, hogy a közéleti szólásszabadság biztosításával a demokratikus közvélemény és az egyén számára biztosítsa a demokratikus közélet fejlődését. Lehetővé tegye az egyén számára a véleményének kifejtését, mások véleményének formálást és hogy meggyőzhessen másokat a saját álláspontjáról. Jelen esetben az eljárás alá vontak az előzőekben hivatkozott alapjogaikkal éltek, amikor politikai véleményüknek a plakát mondanivalója okán annak részbeni eltávolításával adtak hangot.« A végzés ellen jogorvoslatnak nincs helye. Csodás!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. július 18. 07:26
Akkor a Duna-parti cipők javításkor miért volt kiakadva a TASZ, az is a vélemény nyilvánítás alá tartozik.
tevevanegypupu
2015. július 18. 06:39
Hülyeséget nem nagyon lehet bíróság által büntetni..
Kanóc
2015. július 17. 23:39
Ájmosz, Ejőd, ... Tasz, Huba,...
Nielsen
2015. július 17. 22:57
Van egy jó hírem! türürű tü tü tü türürű tü tü tüüüüüü (Horváth Csaba kampányvidi :D)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!