Ki az ellenség?

2015. július 30. 13:36

Aggaszt, hogy tavaly év vége óta fennakadásokkal érkeznek meg a BCG, vagyis tuberkulózis elleni oltásszállítmányok. A tavasszal esedékes gyógyszeradagot már meg sem kapták a magyar kórházak.

2015. július 30. 13:36
Szűcs Anita
Kisalföld

Elkeserít, hogy a trafikokról, a vasárnapi boltzárról olyan hevesen érvelők vagy az Európai Bizottság és Parlament politikusai a megoldás érdekében nem emelik fel hangjukat. Nem lehet legyinteni, fejlett országokban is okozott már tragédiát az ezzel kapcsolatos meggondolatlanság. Júliusban diftériában meghalt egy spanyol kisfiú, mert szülei úgy döntöttek, nem kérik a védőoltást. Sajnos az oltásellenes lobbi is egyre többeket fertőz meg, de szerencsére Magyarországon a szülőknek nincs mérlegelési joguk a kérdésben, a készítményeket kötelező beadni évtizedek óta, nem véletlenül.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ adatai szerint 2013-ban az EU országaiban több mint hetvenkétezer tbc-s esetről számoltak be. Múlt héten Szegeden két egyetemistáról derült ki, hogy tbc-s. A probléma azonban láthatóan nem igazán kavarta fel a döntéshozók és a milliárdosok langyos vizű úszómedencéjét. A kormánynak azért van megoldása: »A gyerekeknek nem lesz bajuk, ha néhány héttel vagy hónappal később kapják meg a BCG-oltást.«

Ki az ember legnagyobb ellensége? Egyre többször gondolom úgy, hogy a válasz az emberi ostobaság.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. július 30. 17:11
Nyitott kapu. "Mikola István közölte: a minisztérium azzal segíthet, hogy el tudja érni azokat az országokat, amelyek ilyen vakcinát gyártanak, és a külképviseleteken keresztül meg is keresték őket. Tart a válaszok begyűjtése, és úgy tűnik, hogy megoldódik a kérdés – mondta. Hozzátette, hogy a gyerekeknek nem lesz bajuk, ha néhány héttel vagy egy hónappal később kapják meg a BCG-oltást."
Mich
2015. július 30. 15:07
A KisNépszabi megint a magyar kormányban keresi az ellenséget...
Fahrenheit 451
2015. július 30. 14:09
két éve északnyugat Magyarországra telepítették a menekülttábort délkelet Magyarországról, ahol bejönnek, hogy át kelljen őket hurcolni egész Magyarországon a trópusi betegségek lappangási idején belül. most nincs BCG oltás--- de legalább fejpénzt kapnak a betelepülő kínaiak után, amire kell a hely...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!