Kapanyél

2015. július 01. 07:24

Lehetne most a független magyar igazságszolgáltatást dicsérni, de nem érdemes.

2015. július 01. 07:24
Simon Zoltán
Simon Zoltán
Népszava

„Nem lehetett könnyű az ügyészségnek, hogy ezt az eredményt hozza ki. Ismerve döntéseiket és azok indoklásait - elég csak Matolcsy György jegybankelnök vagyonnyilatkozatára gondolni - mindent megtettek, hogy fogást találjanak »a külföldről fizetett politikai aktivistákon«. Vagyis ha az ügyészség nem talált semmit, akkor nincs is ott semmi. Amúgy nem először ment helybe a kormány a pofonért, a bíróság még januárban megállapította: az Ökotársnál tavaly szeptemberben végrehajtott házkutatás és lefoglalás elrendelése törvénysértő volt. Az ítélet szerint a házkutatás idején hűtlen kezelés gyanúja egyáltalán nem állt fenn, jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt nyomozás pedig nem volt folyamatban. Ha jól értem, a KEHI feljelentése nyomán indított indított nyomozás ma is folyik, de ennek már az első lépései sem feleltek meg a törvényeknek.

Lehetne most a független magyar igazságszolgáltatást dicsérni, de nem érdemes. A kapanyél is elsül néha. Egy olyan országban, ahol a bírósági igazgatási rendszert egy első vonalbeli fideszes politikus - akinek az iPad-ján készült az új alaptörvény - felesége irányíthatja, aki amúgy a kormányfő családi barátja, és ahol a legfőbb ügyész egykor fideszes képviselő-jelölt volt, s felesége épp a jegybank fő személyzetise, nem érdemes még csak felvetni sem az ilyesmit.

Természetesen nem vegzálják nálunk a civileket, még ha külföldről fizetett politikai ügynökök is, csak »a megfelelő hatóságok ellenőrzik őket«. Aki pedig ennek az ellenkezőjét állítja, az valótlan képet fest a magyar demokráciáról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. július 01. 08:41
Ezen a szellemi táplálékon tengődni.....
ördöngös pepecselés
2015. július 01. 08:02
a kapanyél bizony Simon Zoltán elvtársnak sem lenne szégyen szemben a tollal aminek irányításához kevés az esze
kamasuka
2015. július 01. 07:46
Hogy a MNO hogy hozta össze a cikket a Civilekről ezek után http://pestisracok.hu/az-ugyeszseg-szabalytalansagokat-talalt-tobb-civil-szervezetnel/ már nem is kérdezem. Nyilvánvalóan hazudtak, de ugyanazt csinálták, mint korábban: lehozni egy fals infót napokkal korábban, hogy minden rendben van, majd miután kijön a valós, azonnal mutogatni, mint ahogy a Népfasza teszi.
Zsolt75
2015. július 01. 07:34
Népszava... Ugyan már.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!