Így segítik ki egymást a rendszerpártok

2015. július 15. 11:31

A Jobbik már aláírta az indítványunkat, a szocialisták – ahogy szokták – sumákolnak, alakoskodnak, és a sajtón keresztül üzengetve alkudoznak, hogy ne mind a három disznóságot vigyük az AB elé.

2015. július 15. 11:31
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

Az államfő aláírta az információszabadságot korlátozó törvényt. Most lehetne Alkotmánybírósághoz fordulni. A Jobbik már aláírta az indítványunkat, a szocialisták – ahogy szokták – sumákolnak, alakoskodnak.

A kormányoldal három ponton támadta be az átláthatóságot:

1., előre még nem látható döntéseket megalapozó adatokat is – tehát bármit – titokban lehet tartani;
2., annyi pénzt kérhet a hivatal az adatkérés teljesítéséért, amennyit nem szégyell;
3., a jövőben minden százmilliós kamutanulmányt el lehet zárni a nyilvánosság elől, szerzői jogvédelemre hivatkozva.

Az alkotmánybírósági indítvány benyújtásához negyven képviselő aláírása szükséges – a szocialistáké hiányzik. A szocialisták – szintén szokásukhoz híven – a sajtón keresztül üzengetve alkudoznak, hogy ne mind a három disznóságot vigyük a taláros testület elé.

Az LMP számára viszont átláthatóságban nincsen alku. Az MSZP magatartása amúgy azért annyira nem meglepő: dicstelen kormányzásuk idején előszeretettel tagadtak meg adatkéréseket »fideszes« indokokkal.

Ha nem sikerül az összes lényeges átláthatóságot csorbító rendelkezést Alkotmánybíróság elé vinni, az a szocialisták felelőssége lesz. Így működik immáron negyedszázada a »kéz kezet mos« politikája, így segítik ki egymást a rendszerpártok.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2015. július 16. 00:30
"A Jobbik már aláírta az indítványunkat..." Már csak az a kérdés, hogy hálából ti is aláírjátok-e majd a Jobbik fajvédő indítványait, ha kormányra kerül?
drkovax
2015. július 15. 17:11
"Rendszerpárt"-ozik az ügyvéd úr, aki egy másik "rendszer" szoc.hazás szocializációja nélkül tán jogvégzett se lenne ...
kjkj945
2015. július 15. 16:43
Mi az a rendszerpárt? Ezt a fogalmat nem ismerem. És akkor van rendszertelen párt is?
pollip
2015. július 15. 14:55
Nincs ingyenebéd:-))))) hogy fel tudnak háborodni, ha valamiért fizetni kell. Köszönjék annak, aki 3000 oldalt fénymásoltatott le magának semmiért. Legalább a papír költségét fizessék ki és a munkadíjat. Én is fizetek, ha személyit, jogsit csináltatok, kérvényt adok be ( okmánybélyeg)...stb
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!