Az utolsókat rúgja a rendszer?

2015. július 29. 14:08

Ez tényleg nem vicc, de ráknagyhatalom vagyunk: világszinten a férfiak az első, míg a magyar nők a harmadik helyen állnak a tüdőrákos halálozások tekintetében.

2015. július 29. 14:08
masterflow
Szocioreflex

Most kell annak jönnie, hogy a rendszert a benne dolgozók áldozatos munkája viszi előre. S ez igaz is, tele van a rendszer tisztességes, alamizsnáért robotoló ápolókkal és orvosokkal. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy ez az erőfeszítés még sem elég ahhoz, hogy kiküszöbölje azokat a hibákat, amelyek – nem állítom, csak feltételezem – mégis csak elvezettek egy ember halálához úgy, hogy a túléléshez még csak a minimális esélyt sem kapta meg. Ez rendszerhiba, de a rendszer minden szintjén meghúzódó hiba.

Lehet azzal jönni, hogy más helyeken mennyivel rosszabb a helyzet, de az állandó relativizálást önbecsapásnak és egyfajta beletörődésnek gondolom.

Olyan mélyen van a probléma gyökere gazdaságilag és szociokulturálisan is, hogy nincs az a mennyiségű forrás – és adott esetben hálapénz – ami kiölné az emberből a félelmet és a gyanakvást, ha át kell lépnie egy kórház küszöbét.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!