Tiszteld a kerítést!

2015. július 19. 09:42

A bevándorlókat – nem kis részben a kormányzati propagandának is köszönhetően – már úgy is elegen és ok nélkül utálják. Jóval többen, mint a kerítést.

2015. július 19. 09:42
Fekete Gy. Attila
Népszabadság

„Sokan hiszik, hogy a kormány valójában csak a számára kínos kérdésekről akarja elterelni a figyelmet a szerb határon felállítani tervezett kerítéssel. Tévedés. A roppant veszélyes pengékkel felszerelt drótháló kizárólag a zöldhatáron beosonni próbáló idegenek megfélemlítésére szolgál.

Efelől senkinek nem lehetnek kétségei Hende Csaba honvédelmi és Pintér Sándor belügyminiszter közös csütörtöki sajtótájékoztatója után, ahol Hende elmondta: »Azon nem kell gondolkodni, hogy kinek milyen sérüléseket okoz a kerítés, egy dolgot kell a kerítéssel csinálni: tiszteletben tartani.« (...)

A bírókban, akik végül is bűnösséget állapítottak meg, akkor fel sem vetődött, hogy – Hende után szabadon – nem kellene azon gondolkozni, milyen sérülést okozott a Barna bácsi portáján kifeszített villanypásztor. Gondolkoztak. Máson se, csak ezen. Nem értékelték túl a kerítést, pedig emberhalál esett. De azért át sem léptek rajta.

A kerítés okozta bajért még Barna bácsinak is helyt kellett állnia. Pedig kicsit védtelenebb, mint a magyar állam. Jóval több a meglopott kertművelő, mint ahány tolvaj évente rendőrkézre kerül. Szóval jobb nem feszegetni ezt a magánkerítés-tisztelet kérdést. Elég a határra építendő állami kerítés tiszteletét megkövetelni. A bevándorlókat – nem kis részben a kormányzati propagandának is köszönhetően – már úgy is elegen és ok nélkül utálják. Jóval többen, mint a kerítést.”
 
 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2015. július 20. 09:33
A cím helyesen: Teszteld a kerítést!
Peter8811
2015. július 20. 08:41
Tiszteld a kerítést, de ne tiszteld Teller Edét, a nagy amerikai atom és hidrogén valamint szénmonoxid (Co2) fizi- és kémi-kust!
áfonya
2015. július 19. 20:00
Hülyéje neki megy a határzár kerítésnek vessen magára ,az már az állatnál is hülyébb.-
Lolka-Bolka
2015. július 19. 17:55
de jo pofan nezel ki .... ........ minositeni teged felesleges..... amugy anyad
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!