Tesco gazda és a többiek

2015. július 06. 19:52

Bognár Lajos államtitkár, mindenkori kormánytisztviselő jelentette be az örömhírt, hogy a Tesco 29 saját márkás termékével bővült a Kiváló Magyar Élelmiszer-védjegyesek száma.

2015. július 06. 19:52
D. Horváth Gábor
Magyar Nemzet

„A Földművelésügyi Minisztérium a híreit a kormányzat hivatalos honlapján közli. Leginkább hervasztó írások olvashatók rajta, de azért nem kell sokat keresgélni, hogy eljussunk valamilyen gyakorlatias dologhoz. Az Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Államtitkárságon például megtudható, hogy melyek Magyarországon a legjobb minőségű élelmiszerek. Elvileg azok, amelyek egy-egy hazai régió, egy-egy terület speciális éghajlati stb. jegyeit hordozhatják magukon, amelyek csak nálunk, csak itt és csak mostanság találhatóak. Amelyeket nem véletlenül mutatunk be a világhálón úgy, mint hivatalos büszkeségeinket. Azt azonban, hogy sajnos egyáltalán nem ezek a kiválasztási szempontok, megtudhatjuk, ha ráklikkelünk a Kiváló Magyar Élelmiszer (KMÉ) védjegyre.

Kiváló Magyar Élelmiszer védjeggyel bír például a Tesco Finest Kacsamájas és a Tesco Finest Libamájas. Biztosan nagyon finomak, mivel a termékek kacsa-, illetve libamájat 50-50 százalékban tartalmaznak, ám sebaj, van bennük más: tej, csirkemáj meg szójagranulátum is. Ha valaki ezek után is kedvet kap hozzá, szaladhat, a Tesco honlapja szerint mostanában 18 százalékkal olcsóbban vásárolhatja meg. (...)

Egyébként Bognár Lajos államtitkár, mindenkori kormánytisztviselő jelentette be az örömhírt, hogy a Tesco 29 saját márkás termékével bővült a Kiváló Magyar Élelmiszer-védjegyesek száma. Azt is mondta szegény, hogy az új tanúsítási rendszerben az érzékszervi tulajdonságok mellett »a tápérték is fontos szempontja a védjegy odaítélésének«. Hurrá!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2015. július 07. 11:42
Várom D. Horváth írását "Simicska gazda és a többiek" címmel. Szerzőnek addig sem ajánlom a libamájat. Így is el van hízva szegény.
Laikus érdeklődő
2015. július 07. 10:04
+ cutcopy napról-napra jobb! Lassan eléri Arlet, bemásoltírás, stb. színvonalát. Hajrá!
balbako_
2015. július 07. 06:43
Ha magyar libamájból, kacsamájból készül és itt nálunk akkor jó.
Mich
2015. július 07. 01:20
Simicsicska...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!