Politikai muníció

2015. július 06. 13:29

Összekalapoztak pontosan 33 344 282 forintot, hogy bemutathassák, a szellemtelen, kicsinyes ellenvéleményt mennyire is üldözi a diktatúra kormánya. Nem hallani ugyanakkor róla, hogy a tetemes összeget karitatív szolgálatra fordították volna.

2015. július 06. 13:29
Berszán György
Napi Gazdaság

Az ízléstelen akció mindent elmond arról, hol tart, milyen intellektuális állapotban van ma az úgynevezett baloldal. Ilyenben. Öt, ellenzékben töltött esztendő után ennyire futja. Egy szánalmas Kétfarkú Kutya Pártra és egy radikális internetes blogra. Mindössze ennyiből derül ki, hogy van ellenzéki aktivitás is a közéletben. A komplett baloldal, az MSZP-től az Együtten, a PM-en, a Demokratikus Koalíción, az LMP-n, Juhász Péteren át a Jávor Benedekig terjedő skálán – értékelhető politikai teljesítmény híján – gyakorlatilag bebújt két politikán túli szerveződés mögé. Onnan lesnek most kifelé: hogy halad a kormánybuktatás ügye, halad-e egyáltalán előrébb? Ami itt történik, az egyszerre antipolitika és lelepleződés. És ahogyan az a balliberális politikai és szellemi térfélen annyira jellemzővé vált már: a valóság semmibe vétele.

A bevándorlás mára olyan méreteket öltött, hogy Európa kulturális indentitása lett a tét. Nem csoda, hogy a riasztó jelenség pártok felett átívelő, össznemzeti üggyé nőtte ki magát. Felmérések szerint a baloldali szavazó ugyanúgy elutasítja, hogy egy európai menekülttáborban éljen főbérlőként, mint a jobboldali érzelmű választópolgár. A hecckampány kiötlőit mindez nem zavarja. Erősen kétséges, hogy például az észak-kelet-magyarországi szociális válságövezetek és iparvárosok hagyományosan baloldali szavazóbázisa, vagy akár Újpest és Csepel lakosai a Kétfarkú Kutya Párt kedvéért mintegy varázsütésre túlnyomó többségükben bevándorláspártiakká változnának. Arra se fogadnék nagyobb tétekben, hogy az angol nyelven általában nem beszélő afganisztáni, pakisztáni, vagy akár az Afrika legeldugottabb falvaiból érkezett migráns másra sem vágyna, mint hogy angolul olvasgassa az útszéli plakátok Orbán Viktorról szóló szövegeit. Örül, ha egyáltalán sátrat kap a feje fölé.

A legkevésbé sem a földönfutó szerencsétlenekről szól ez a plakátkampány. Az akciósorozat politikai munícióként szolgál Martin Schulznak, az Európai Parlament baloldali többségének, a Rui Tavareseknek. A kötelezettségszegési eljárások elindítóinak, az Orbán-kormány nemzetközi ellenfeleinek. Ők a valódi célcsoport, nem a bevándorlók. Ám a mozgalmárok elszámították magukat. Ezzel csak konzerválják az erőtlen ellenzéket, ellenben nagy valószínűséggel növelik a határzárépítés helyeslőinek számát a saját köreikben is. Gratulálunk!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. július 06. 18:57
Ó, bazmeg, ez a seggnyaló barom.... Zérus fogalma van arról, hogy a két plakátkampány mi a retkes faszról szólt? (Egyik sem a bevándorlókról.....)
sine ira et studio
2015. július 06. 18:03
Jól van, srácok, belefáradtam. Hörögjetek továbbra is a bevándorlók ellen, és ha ez lecsengett, találjatok magatoknak újabb fantomot, ami miatt nem működik az ország.
Tintamin
2015. július 06. 17:41
Hahahahahaha, megy a seggnyalok nyigasa, nem tetszik a felcsuti plakat, te szerencsetlen hulye, mi?!?:)))))))
puszika
2015. július 06. 17:14
Veszprémben rakták ki az első plakátot? Miért nem Bácsalmáson,vagy Kecelen??? Nagy bátorság!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!