Régi-új szélsőség

2015. július 09. 19:30

Az új, megengedőbb román párttörvénynek nem csupán pozitív hozadékai lesznek. Az Új Jobboldal nevű, fasisztoid, magyargyűlölő szervezet készül pártot bejegyeztetni.

2015. július 09. 19:30
Balog Levente
Krónika

„Várható volt, hogy az új, megengedőbb párttörvénynek nem csupán pozitív hozadékai lesznek. Persze annak továbbra is örülhetünk, hogy az eddigi, durva korlátozáshoz képest, amely 25 ezer, az ország 18 megyéjében és Bukarestben összegyűjtött támogató aláíráshoz kötötte a pártalapítást, most már három fő is elegendő, és lehetővé válik például egy olyan, regionális párt megalapítása, amely mondjuk az erdélyi identitást és a regionalizmust zászlajára tűzve próbál politizálni.

Csakhogy emellett ugyanennyire megkönnyíti a szélsőséges, gyűlölködő eszmék hirdetőinek politikai szerveződését is – mint például most, amikor az Új Jobboldal nevű, fasisztoid, magyargyűlölő szervezet készül pártot bejegyeztetni. Ez nemcsak azért rossz, mert ártana az országimázsnak, miután a kormány illetékesei immár nem tudnák azzal döngetni a mellüket a külföld előtt, hogy lám, Románia mennyire toleráns, hiszen itt nem sikerült szélsőjobb pártnak a parlamentbe jutnia. Ez ugyanis – bár tényszerűen igaz, hiszen hivatalosan mélyromán, kisebbségellenes doktrínájú párt valóban nincs a parlamentben - csak részben tudható be a nagy-románia párti szélsőségesek kiöregedésének és hitelvesztésének.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2015. július 10. 10:25
"Az Új Jobboldal nevű, fasisztoid, magyargyűlölő szervezet..." .................. Érdekes hogy a fsisztoidok, a mérsékelt jobbközépnek és bal"középnek hazudott faszbanda is gyűlöli a magyarokat. Lehet, hogy ezek ugyanaz a társulat, mindig más köpönyegben?
Maddox
2015. július 09. 23:31
Szívből drukkolok ennek a pártnak, mert bár a parlamentbe soha nem kerülnek be, de legalább teleordítják Európát azzal, hogy a románoktól mire lehet számítani.
Tintamin
2015. július 09. 23:12
Semmi baj, majd a Betyársereg, az Ultrasliberi meg a Magyargárda közös erővel elsimítja a nézeteltéréseket.....
Sinistra
2015. július 09. 20:11
Romaniaban a kormanypart egyes huzasai Magyarorszagon szelsosegesnek szamitananak. A magyar kormanypart a Nyugat szamara gyakran szelsoseges, de arrol ritkan hallani, hogy a Nyugat szamara a roman kormanypart szelsoseges lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!