Rongálás

2015. július 18. 10:27

Szimpatikus számunka az indokolt polgári engedetlenség, de csak a vele járó kockázattal együtt, amely szerint akár a büntetést is vállalja az ember a véleményéért.

2015. július 18. 10:27
A szerk.
Népszabadság

„A bíróság néhány napja felmentette a plakátok támadóit, mondván, csak a véleménynyilvánítás mindenkit megillető jogával éltek, és a »törvénynek lehetővé kell tenni az egyén számára véleményének kifejtését, mások véleményének formálását...«

Akár a mások még oly ellenszenves véleményének feldúlásával is? Szimpatikus számunka az indokolt polgári engedetlenség, de csak a vele járó kockázattal együtt, amely szerint akár a büntetést is vállalja az ember a véleményéért. Kockázatosnak találjuk a teljes büntetlenséget, a tettért való helyt­állás kiiktatását.

Így gondoltuk a Fidesz kordonbontásakor, így most is. Mindenki mondja, mutassa a véleményét, senki ne semmisítse meg büntetlenül a másét – így gondoljuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. július 19. 12:45
na még ez is [Hozzászóló kiszűrése] 2015. július 19. 11:04 Piaci áron vagy haveri áron? (nehéz nem észrevenni a tízszeres árkülönbséget, amivel drágábbak voltak a kormány plakátjai a kétfarkúékénál)" illene figyelni elvtárs! A kutyapárt plakátjai kb 32 millióba kerültek a kormány meg 30-ba. A többi költség, a tv meg újsághírdetések ....
catalina9
2015. július 19. 12:04
belga 2015. július 18. 14:05 Bocs, de kié is volt a tulajdon amit tönkre tettek? Kinek a pénzén készültek a plakátok?" Bocs, de a megrendelő pénzén, és ha az az én pénzem is, akkor akkor az én véleményemet tették tönkre.
catalina9
2015. július 18. 13:21
Ez a bíró hülye...itt arról van szó, hogy más tulajdonát tönkreteszik..
Akitlosz
2015. július 18. 13:14
"Mindenki mondja, mutassa a véleményét, senki ne semmisítse meg büntetlenül a másét" Ehhez képest talán ez a Mandiner az egyetlen hely az Interneten Magyarországon, ahol ezt meg lehet tenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!