Vajúdtak a hegyek

2015. június 22. 07:49

Valakik mindenképp tisztára akarták mosni a sportvezető személyét és politikai holdudvarát. Az elmúlt napok eseményei viszont azt jelzik, hogy minden törekvés ellenére sem sikerült felszínen tartani Gömörit.

2015. június 22. 07:49
Szilágyi Richárd
Magyar Nemzet

„Miután május elején kiderült, hogy Gömöri és néhány munkatársa néhány éve vissza nem térítendő anyagi juttatást kapott a szövetségnek adott szponzori támogatásból, azonnal megkezdődött a szerecsenmosdatás – hívtam fel a figyelmet ugyanezeken a hasábokon néhány hete. Az addigi jelek – az alelnök töretlen bizalma, az összeesküvéssel vádolt ellenfelek lejáratása és egy jól felépített sajtókampány – alapján egyértelműnek tűnt, hogy valakik mindenképp tisztára akarták mosni a sportvezető személyét és politikai holdudvarát. Az elmúlt napok eseményei viszont azt jelzik, hogy minden törekvés ellenére sem sikerült felszínen tartani Gömörit. A királycsináló szerepében fellépő Szabó először felkonferálta a bukott elnök lemondását, majd három nappal később, a közgyűlési döntést ismertetve bejelentette, hogy a tisztújító közgyűlésig – amelynek időpontja még nem ismeretes – Deutsch Tamás látja el az elnöki teendőket. Az az MPB-alelnök, aki 2012-ben maga javasolta, hogy Gömöri hárommillió forintos támogatást kapjon saját devizahitelének végtörlesztésére az egyébként szűkös forrásokból gazdálkodó szövetségtől.


Korábban egyébként az érintett sportolók és sportszakemberek többsége is kiállt amellett, hogy teljes tisztújításra van szükség a bizottság vezetésében. A nyílt levelet többek között az a Koller Sándor is aláírta, aki a parasportolók jelöltje lehet az MPB élére. A Gömöri–Deutsch-éra folytatását pedig a hírek szerint Szabó László személye biztosítaná. A Wildboars Kerekesszékes Rögbi Egyesület elnökének sokatmondó volt az a közgyűlés előtti megjegyzése, hogy Szabó személye »Gömörinél is rosszabb«. A pénteki események nemcsak az elnökség gyávaságát bizonyítják, hanem azt is, hogy a jelenlegi vezetők továbbra sem értik: azzal, hogy görcsösen ragaszkodnak a székükhöz, nem segítik a megtisztulást, és nem segítik a parasportolók olimpiai felkészülését sem. Miként Gömöri esetében sem arról volt már szó egy idő után, hogy jogosan vagy jogszerűtlenül jutott-e több millió forinthoz, így az elnökség sem volt abban a morális helyzetben, hogy a helyén maradjon. Ennek ellenére maradtak, lelkük rajta. Jól jellemzi azonban a helyzetet, hogy a megbízott elnök a közgyűlési döntés után egy oldalajtón távozott a rá váró újságírók elől. Vajúdtak a hegyek, és egeret szültek. Mindezek fényében még jobban szurkolok a nehéz körülmények között Rióra készülő paralimpikonoknak.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2015. június 22. 09:33
Összefoglalva, itt az elmúlt években a vezető ideológia nem a liberalizmus volt, vagy konzervativizmus, vagy bármiféle egyéb, hanem gömörizmus.Ez egy igazi hungarikum.A demokráciánk pedig gömöriális demokrácia.Igaz, nagy vonalakban felfedezhető benne a liberális demokrácia néhány fundamentuma ( drága, nem hatékony. korrupt, igazságtalan), de kiegészül még cinizmussal, nagyfokú ( extrém mértékű) pofátlansággal is.
Lek_Tor
2015. június 22. 08:55
Lemaradt az MN utolsó mondata: "Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!" :)))
A versenysport BÁLVÁNY A PROLIKNAK
2015. június 22. 08:44
Mit tud a Gömöri, hogy ennyire védeni kell? Egyáltalán, ki volt ez a rossz arcú alak korábban?
A versenysport BÁLVÁNY A PROLIKNAK
2015. június 22. 08:44
Mit tud a Gömöri, hogy ennyire védeni kell? Egyáltalán, ki volt ez a rossz arcú alak korábban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!