Túl olcsó

2015. június 12. 11:59

Győzzön a drágább! A túl olcsó gyanús.

2015. június 12. 11:59
Szalai Anna
Népszabadság

„A főváros nem szereti az olcsójánoskodást. A BKK is azzal indokolta a Közgép-döntést, hogy »bizonyos egységárai túlzottan alacsonynak bizonyultak«. A hírek szerint hasonlóra készül a BKV is. A 3-as metróvonal kocsijait az észt Skinest Rail csaknem kilencmilliárddal olcsóbban újítaná fel, mint a vetélytárs orosz Metrowagonmash. De a közlekedési cégnél állítólag keveslik az árat. Az orosz siker nyilván jobban tetszene az idekészülő moszkvai polgármesternek. Mindettől nyilván teljesen függetlenül négy kormánypárti képviselő kiemelt beruházássá minősítené a 3-as metró felújítását, így lerövidülne az engedélyezés, a fellebbezések és perek pedig nem halasztó hatályúak. Pénzt, mondjuk, nem adnának hozzá. Így a főváros 15 milliárd forintot kénytelen fizetni a kocsifelújításra felvenni szándékozott 60 milliárdos kölcsön után. Mert fontos ugyan, de újat azért nem vehetnek.

Győzzön a drágább! A túl olcsó gyanús. Az érvelés nem tűnik annyira nyakatekertnek, ha visszaidézzük a római-parti védmű előző tervezési szerződésének elszámolásáról szóló vitát. Abból ugyanis kiderül, hogy nem kidobott pénz a használhatatlan tervekre fizetett 66 millió, különben is az új dokumentációra már 400 milliót különítettek el. A gát ára is emelkedett kissé. Korábban 5–8 milliárdra becsülte a városvezetés, most már 50 milliárdot szánnak a csillaghegyi öblözet védelmére. Van itt pénz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2015. június 12. 14:07
Haha...! Nemrég még az összes ballibes médiák (és a kihelyezett fröcsögői) Simicskát és a Közgépet köpködték és korrupcióval vádolták - most meg ugyanezt a Simicskát és Közgépet teljes szocialista szabadrabló válszélességgel védik... (vagy csak Simicska médiáját akarják leégetni... nálam sikerült...) hahaha....
Box Hill
2015. június 12. 12:35
A kapitalizmus kitörésének huszonötödik évében egy újságíró még nem tud azon tenderelbírálási alapszabályról, hogy az ár csak egyetlen - és nem is legfontosabb - tényezője a beruházási döntésnek. Pályaválasztási tanácsadó javasolt neki és a főszerkesztőjének.a
Nomine
2015. június 12. 12:19
OK, akkor most megosztom veletek a projekt menedzsment egyik alapvető szabályát amit így szól: "A bekért ajánlatok közül kb. azonnal el lehet dobni a legdrágábbat és a legolcsóbbat. " Remélem nem kell megindokolni miért.... persze a sok kurva OKOS firkász ezt is jobban akarja tudni mindenki másnál
yanoo
2015. június 12. 12:10
Ha valami nagyon olcsó, akkor feltételezhető a fekete munka, a gyenge minőségű anyagok, stb.Akinek a minél olcsóbb annál jobb az életfilozófiája, biztosan a kínai boltokban találja meg élete legjobb cuccait.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!