A Makovecz-emlékműről

2015. június 16. 12:45

Megütközéssel és sajnálattal vettük tudomásul, hogy a sajtóból kell értesülnünk egy Budapest szívében elhelyezendő, nagyméretű emlékmű terveiről.

2015. június 16. 12:45
Makovecz Család, Makovecz Imre Alapítvány
Válasz.hu

A Makovecz család, illetve a Makovecz Imre Alapítvány köszönettel tartozik mindenkinek, aki Makovecz Imre emlékét, szellemiségét tiszteli, ápolja, és érte cselekedni is kész.

Megütközéssel és sajnálattal vettük azonban tudomásul, hogy a sajtóból kell értesülnünk egy Budapest szívében elhelyezendő, nagyméretű emlékmű terveiről  még ha egyelőre igen homályosan körvonalazott tervekről van is szó. A mai magyar sajtó állapotát híven tükrözi a tervvel kapcsolatos visszhangok színvonala. Jellemzően senki nem vette a fáradságot, hogy egy interjúban csupán mellékesen említett elképzeléssel kapcsolatban tájékozódjon. Így történhetett, hogy a fél-információk ezúttal is csak pletykákat és indulatokat szabadítottak el, holott némi utánjárás után megtudhattuk: az emlékművel kapcsolatban semmilyen szinten nem történt döntés, sem annak helyszínéről, sem annak végleges formájáról.

Minthogy sem a családnak, sem az Alapítványnak nem állt módjában megismerni az emlékmű terveit, jelenleg csak a terjedő hírekből megismert mérettel kapcsolatosan fejezzük ki fenntartásainkat, illetve megjegyezzük, hogy egy emlékmű helyét soha nem szerencsés egy másik elmozdításával megteremteni.

Nem kétséges, hogy előbb-utóbb időszerű lesz Makovecz Imrének emlékművet állítani, ez azonban csakis a családdal és az Alapítvánnyal együttműködve, teljes nézetazonosságon alapuló közös akarattal valósítható meg, s nem utolsósorban: elejét véve a Hozzá méltatlan hisztériának.

Makovecz Család

Makovecz Imre Alapítvány

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyetmondok
2015. június 16. 19:32
Miért gáz a Makovecz-család a fideszeseknek,hogy nem is tárgyalnak velük?
Tintamin
2015. június 16. 19:24
Orban nem diktator, csak egyszeruen mindenhez jell az o szemelyes engedelye (mint Rakosinak), es bagy szerencsenkre ert a kizteri szobraszathoz is (mint Rakosi): 1. Nullkilometerko: CSUNYA 2. Makoveczszobor: SZEP ENNYI
Fakutya Vigyora
2015. június 16. 15:55
"Sigfrid Gauch azt is szóvá tette, hogy a Harmonia Caelestis fordítója, a Németországban élő Mora Terézia Esterházy Péter regényének németre fordítása során még annyit sem tett meg, hogy a szóban forgó fejezet magyar változatát ültette volna át németre, hanem szinte szó szerint bemásolta a fordításba a német eredetit. " Ez a Móra Terézia rokona az Ökotársas orrvég lóvésnak?
balbako_
2015. június 16. 15:54
A szokásos ellenzéki vihar a biliben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!