„Mai napi pozitív hír. Még egy-két éve volt egy kísérletünk a provence-i rozékutató intézettel. 16 ottani helyi fajtából és a tőlünk származó Kékfrankos szőlőből készítettek kísérleti borokat. A kísérlet tárgya az volt, hogy mely fajták a legalkalmasabbak rozé készítésre, a kékfrankos bizonyult a legjobbnak a francia mezőnyben.
Hétfőn - még jelenleg is tartó GiESCO konferencián (az a világ talán legfontosabb szőlészeti konferenciája) -, a provence-i rozékutató három rozét mutatott be: egy olaszt, egy provence-it és a mi kékfrankosunk. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nem holmi Blaufränkischként, vagy Lembergerként lett bemutatva, hanem a magyar nevén, Kékfrankosként, illetve franciásan »kékfranko«-ként. A telefonbeszélgetéseinkből kiderült mára már, hogy ez a magyar név nagyon megragadt a provence-i kutatók fejében.”