Engedjük dolgozni a bevándorlókat!

2015. június 19. 08:48

A kormány saját magát igyekszik túllicitálni a szélsőjobbos szavazók megszerzésében. A katasztrofális plakátkampány még le sem ülepedett, mikor előjöttek legújabb ötletükkel, a magyar nagyfal megépítésével.

2015. június 19. 08:48
Hama
Kapitalizmus

Pontosan az fog történni, mint az amerikai-mexikói határon épített kerítés esetében. A bevándorlók vígan átmennek rajta, mert nincs senki, aki megakadályozná őket. Azonban még ha folyamatos felügyelet alatt állna is az egész határszakasz, akkor sem lehet semmit tenni az ellen, ha valaki menedékjogot kér, mivel akkor az ügyét köteles a hatóság megvizsgálni.

A félelem, hogy a bevándorlók elveszik a magyarok munkáját, alaptalan, nem akarnak ők a hazánkban dolgozni, mint ahogy rengeteg honfitársunk sem. A munkát nem az államnak kell megteremtenie, hanem a piacnak. Ha az állam lehetőséget adna a szabad piacnak, akkor a bevándorlók nemhogy elvennék mások munkáját, hanem munkát teremtenének. Ők is szeretnének szolgáltatásokat igénybe venni, lakni valahol, boltba járni, telefonálni, ami mind-mind új munkalehetőségeket jelentene.

A terrorizmus-veszély pedig teljesen nonszensz. Az utóbbi idők terrorcselekményeit másod-, harmadgenerációs állampolgárok, és nem illegális bevándorlók követték el. A helyzet az, hogy aki ellenséges szándékkal be akarna jutni egy országba, az így is, úgy is meg fogja tenni, és valószínűleg legális papírokkal tenné azt, hogy ne akadjon fent egy határellenőrzésnél.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kisuff
2015. június 19. 11:24
Borzasztó ez a bigott stupiditás. Az élet által soha nem igazolt hullaszagú teóriákat mantrázzák, de restek gondolkodni és felelősséggel cselekedni. Nem kellene őket elküldeni Afrikába?
lavor
2015. június 19. 10:45
Annyira bírom, mikor ilyenen töri valaki a fejét, anélkül hogy feltűnne neki, hogy van nekünk itt egy kelet-magyarországi régió, ahol bizony elég magas a munkanélküliség és a kilátástalanság, és az embereknek legfeljebb közmunka jut, de leginkább semmi. Hogy akarunk munkát teremteni a jövő jövevényeinek, ha még a mostani lakosság egy részének sincs munkája?
Quet
2015. június 19. 10:32
Ők leginkább a Western Union és a helyi prostik szolgáltatásait vennék igénybe, és nem parizerért állnának sorba a helyi Sparban.
Zsolt75
2015. június 19. 10:05
Sőt, vegyük fel közmunkásnak, amíg szakmát szerez és beilleszkedik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!