Tavaszi füst

2015. június 06. 15:56

A Néppárt nem érti, hogy a magyar kormányfő már régen túl van mindenfajta parlamenti politizáláson. Hogy játszik. Nemcsak az Európai Parlamenttel, hanem az egész unióval is.

2015. június 06. 15:56
Friss Róbert
Népszava

„Már szavak sincsenek. A Fidesz uniós otthona, az Európai Néppárt frakcióelnöksége budapesti ülésén mélán nyugtázta, hogy a magyar kormányfő letett arról, amit soha nem akart: nem vezeti be a halálbüntetést, amelyről néhány hétig úgy gondolta, hogy napirenden tartásával spanolhatja »az emberek« idegeit. A halálbüntetés ügyét a csütörtöki munkareggelin lezárták. Nincs konfliktus. A szóbeszéd, mint a tavaszi füst tovaszállt. Legfeljebb a háttérben morognak némelyek, de szó sincs már éles bírálatról, számon kérésről. Főleg nem tetemrehívásról. Legkevésbé kizárásról. Mindenki ellazulhat. Különben is a magyar gazdaság sikere jelképértékű. Michael Gahler képviselőre amúgy mély benyomást tesz, hogy »Viktor nem kerüli ki a vitákat«, és a bevándorlásról »legitim vita« folyik Magyarországon, ahol amúgy is sok a menekült.

Csak az számít, mondja, hogy a végén milyen politikai döntés születik. »Nincs Európa, nincs európai politika, nincs Európai Unió a Néppárt nélkül, Magyarországnak pedig legerőteljesebb nemzeti érdeke a lehető legjobb együttműködés a pártcsaláddal« – ez a lózung elég ahhoz, hogy a Néppártban ne legyen Orbán-kérdés.

Merthogy a Néppártnak is szüksége van a Fideszre. Annyira kell neki az a 12 szavazat a frakcióban, hogy mindent felad érte. Az oly sokat emlegetett európai értékeket is. Orbán nagyon is érti ezt a parlamenti taktikát. A Néppárt meg nem érti, hogy a magyar kormányfő már régen túl van mindenfajta parlamenti politizáláson. Hogy játszik. Nemcsak az Európai Parlamenttel, hanem az egész unióval is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2015. június 08. 10:52
A csuti paraszt Európa szégyene!
brekker
2015. június 07. 14:14
Napszemüveg, tésztaszerű fehér bőr...
Antigoné
2015. június 07. 08:50
Most akkor Orbán Európa szégyene, vagy játékos kedvű irányítója? Döntsétek már el.
balbako_
2015. június 07. 05:32
"Legfeljebb a háttérben morognak némelyek, de szó sincs már éles bírálatról, számon kérésről. Főleg nem tetemrehívásról. Legkevésbé kizárásról." Egyébként soha nem is volt szó effélékről ezt a Néppárt elnöke nyilatkozta. A balliberális média meg Soros uram seggéből szedte ezeket a hamis információkat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!