A demokrácia malmai

2015. június 11. 07:53

Európa megmoccant. Elfogadta tegnap az Európai Parlament Strasbourgban ülésező plenáris ülése a magyarországi helyzettel foglalkozó határozatát.

2015. június 11. 07:53
Friss Róbert
Népszava

Az EP most felszólítja az Európai Tanácsot, hogy az eddiginél hatékonyabban foglalkozzon a demokratikus és európai jogok érvényesülésével az egyes tagállamokban, minden megkülönböztetés nélkül. Ugyanezen elvek mentén a Bizottságtól ez év szeptemberi határidővel elvárja, hogy tegyen konkrét javaslatot egy olyan kiigazító mechanizmusra, amelynek révén a jövőben a magyarországihoz hasonló jogsértéseket automatikusan és hatásosabban tudja kezelni az unió, mint demokratikus közösség. Mert ebben is reformra szorul, ha nem is az orbánira.

A pávatáncnak viszont akkor is vége van, ha most politikai vakságában a Fidesz »második Tavares-jelentést« emleget. Ez most sokkal több. Ha Orbán képtelen lesz korrigálni - amire azért nem kevés esélyt látunk -, év végére Magyarországot elérheti a 7. cikkely. Az uniós atombomba, amely megfoszthatja jogaitól. Végleg Európa peremére sodródhat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
justiceforhungary
2015. június 11. 13:08
Magyarország Magyarországon élő ellenséges idegen állampolgárai megint rombolják a magyarok hazáját. Bűnős bevándorlók akik a magyarságot lassú kínok között akarják kiirtani a magyarság nemzettudatát.
kowecses
2015. június 11. 12:31
Az EP és a 2449 számú kocsma között az a különbség, hogy az utóbbiban nemcsak dühöngés van, hanem a közösség valòdi gondjait is megbeszélik: - népvándorlás - energia - környezetvédelem - vízhiány ala Áder - arab tavasz - görög Hajnal - ukrán Majdan und so weiter.
Mystes
2015. június 11. 12:09
az Unió csak óvatosan keménykedjen azzal, hogy ő kiket akar "kizárni" (7. cikkely) jelen pillanatban az a probléma/ja, hogy éppen kik akarják amúgy is elhagyni! - izland visszavonta a kérelmét - az angolok távozni akarnak - nemcsak a magyarok, hanem a többi középeurópai ország is berzenkedik és ő még ezek után azon filózik, hogy kiket hogyan basztasson!... nem kell jóstehetség ahhoz, hogy megmondjuk: ezt az uniót magyarország túl fogja élni!
Mystes
2015. június 11. 12:05
örülnék, ha az EP Trianon ügyében is "megmoccanna". jah, vagy nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!