Ali baba sehol sincs

2015. június 17. 11:54

Erővel átjátszottak egy egész iparágat a barátoknak, akiknek ez egy fillérjükbe se került, mivel a törvénnyel kisemmizett piaci szereplőket (majd egyszer, talán) az állam kártalanítja.

2015. június 17. 11:54
Fekete Gy. Attila
Népszabadság

„A luxembourgi székhelyű Európai Bíróság döntése ugyanis kimondta, hogy ellentétes lehet az uniós joggal a szerencsejáték-ipar 2012-es magyarországi szabályozása. Vagyis az, hogy csak kaszinókban működhetnek nyerőgépek, játéktermekben, mint azelőtt, nem. Ahogy az ellenzék összegezte a problémát: Andy Vajnát és pár fideszes csókost kivéve senki nem vállalkozhat ezen a piacon. Luxembourg a helyzet további megítélését, az esetleges kártérítések elbírálását a magyar igazságszolgáltatásra bízta. (...)

Luxembourg után azonban várhatóan Strasbourg is meghozza a maga döntését, sok vállalkozó ugyanis oda fordult kártérítésért. Meglehet, az ítélet után a kormánynak fizetnie kell. Ez okot adhat egy újabb szabadságharc megindítására a belügyeinkbe avatkozó Strasbourg ellen. Izgalmas párviadal. A valóság azonban egyszerűbb. Erővel átjátszottak egy egész iparágat a barátoknak, akiknek ez egy fillérjükbe se került, mivel a törvénnyel kisemmizett piaci szereplőket (majd egyszer, talán) az állam kártalanítja.

Ha Ali baba ezt megérhette volna…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2015. június 17. 16:51
Tolvajlás felsőfokon,Kádár népe tapsol hozzá...
Onurisz
2015. június 17. 15:41
Szegény iparáááág!!!! Sírni szabad? Tudjátok, a kaszinóban nem az alkoholista Janó, meg a telepi cigány dobálja a kölke elől a kocsmai rablóba az utolsó garasait, hanem a csokornyakkendős urak, ha egyáltalán ilyen primitív "szórakozásra" vetemednek. Egyébként pedig tök mindegy, hogy fideszes vagy miféle pártiak, az a lényeg, hogy a magyarok felé tereljék a jövedelmet a külföldiek helyett.
Brigadéros
2015. június 17. 15:19
A gyurcsányi privatizáció anyós pajtival...az olyan européer volt...erről is írjál firkász!!! :)
kjkj945
2015. június 17. 15:14
De a 40 rabló 90-98-ig kiárulta a ''''többi'' ipart meg az országot. Bezsebelte offshoreba a hasznot. Majd megduplázta az államadosságot. Ja abankokról nem isbeszélve. Ez a szerencsejáték mutyi csak egy iciri piciri szelet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!