Nem vita van. Elmebaj van

2015. június 19. 09:54

Ha „identitásszempontok” miatt tilos felvetni az egyik alapvető állami funkció, a határvédelem problémáját, akkor komoly bajok vannak.

2015. június 19. 09:54
Borbás Barna
Válasz.hu

Nem normális, hogy a déli határzárhoz viszonyulás identitáskérdés. Magyarországra az év első 5 hónapjában 54 ezer illegális határátlépő érkezett. Az év végére ez a szám a 120 ezret is elérheti, szemben a 2014-es, nem egészen 40 ezres adattal. Ezzel a helyzettel kezdeni kell valamit. Mint ahogy kezd Olaszország, Franciaország, Spanyolország. Az USA a Mexikó felől érkezőket 3400 km-es szakaszon kerítésekkel várja. Persze minden hasonlat sántít, nem vagyunk ugyanabban a helyzetben, mint az említett országok, de ha »identitásszempontok« miatt tilos felvetni az egyik alapvető állami funkció, a határvédelem problémáját, akkor komoly bajok vannak.

Nincs, nagyon úgy tűnik, nehezen lesz értelmes párbeszéd erről. És bármennyire fáj is a jobboldali közönségnek elismerni, de bizony ezt a kormány tolta el. Azzal, hogy plakátháborúval vezette fel a kerítésvitát. (Eleve milyen jól indul már a nyár, nem? Plakátháború, kerítésháború...)

Hogy még mielőtt szóba került volna bármi érdemi kérdés, az árkok máris készen álltak, mélyebben, mint valaha, mert beküldték az atomot a »Ha Magyarországra jössz...« kezdetű politikai termékkel, nyilvánvalóan nem a magyarul nem tudó bevándorlóknak, hanem a liberális véleményközegnek címezve, tűréshatárig heccelve őket.

Sajnos egyelőre nem tudok jobbat, mint legutóbb: a kialakult vita minőségéhez ezúton gratulálok minden résztvevőnek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2015. június 20. 09:16
Borbás Barna a Simicska médiától a gazda utasításait híven követve üt egyet a kormányon: "ezt a kormány tolta el. Azzal, hogy plakátháborúval vezette fel a kerítésvitát." "mert beküldték az atomot a »Ha Magyarországra jössz...« kezdetű politikai termékkel," Egy olyan propagandistának, mint Borbás Barna a Simicska médiától, csak ártana ha tovább látna az orránál. A Gazda megorrolna rá, amit bármi áron el kell kerülni. Nem szabad neki észrevenni, hogy más országokban is "beküldték az atomot" ilyen szövegű palkátokkal: "Ha illegálisan vagy Nagy-Britanniában menj haza, vagy nézz szembe a letartóztatással!" Dániában: "Ha Dániába jössz, dolgoznod kell!" Svájcban: "Állítsuk meg a tömeges bevándorlást!" Ausztráliában: "Esélytelen, Ausztrália nem lesz az otthonod!" Ausztriában pedig: "Legyen vége a toleranciának!"
kulalak
2015. június 19. 13:56
Teljes tévedés az egész cikk. Az egész európai sajtó "elmebajos"? A plakátok semmik ahhoz képest amit a "nyugati" emberek naponta tapasztaltak köztereiken az utóbbi évben. Nincs vita, baj van, s nagy baj van.
Mich
2015. június 19. 13:40
A Simicska média persze kavarja szart... de abban igaza van: "Nem vita van. Elmebaj van" és plakáttépkedés és mellébeszélés... és a kormány közben teszi a dolgát (felvilágosít és - ha kell - intézkedéseket tesz...)!
Csomorkany
2015. június 19. 11:00
Az a baj, hogy az összes politikusunk csak a "hülye, hülyébb, leghülyébb" - lista után következik. De az tény, hogy a balosok ügyesen bekormányozták magukat legalulra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!