Magyarország bevándorlók nélkül

2015. június 08. 18:25

Puskás Ferenc milyen jogon lőtte azokat a gólokat? Nem mentség, hogy se előtte, se utána nem volt igazi, nem bevándorlóktól származó, hasonló tehetség. Persze van, akiért nem lenne kár, például Sztójay Döme vagy Szálasi Ferenc.

2015. június 08. 18:25
Berend Nóra
Népszabadság

„Milyen lenne Magyarország bevándorlók nélkül? Érdemes eljátszani a gondolattal, hogy mi lenne, ha azokat, akik bevándorlók, vagy bevándorló ősök gyermekei, kiiktatnánk a magyar történelemből. Ha bevándorlásellenes szemszögből átírnánk a múltat.

Kezdjük azzal, hogy Puskás Ferenc milyen jogon lőtte azokat a gólokat? Nem mentség, hogy se előtte, se utána nem volt igazi, nem bevándorlóktól származó, hasonló tehetség. Persze van, akiért nem lenne kár, például Sztójay Döme vagy Szálasi Ferenc. Habár lettek volna színmagyarok is, akik betölthették volna azokat az állásokat, amiket így illetéktelenül elfoglaltak. A Gundel-féle ínyencségekről viszont valószínűleg a legtöbben nem szeretnének lemondani csak azért, mert bevándorló nevéhez fűződnek. Hiába: legyünk következetesek, mi más lenne, mint megélhetési bevándorlás, egymás után nyitni a sikeres vendéglőket? Dreher Antal söreinek és Törley József pezsgőinek is jobb, ha búcsút mond a kellően magyar szellemiségű olvasó.

Gratz Gusztáv tudományos munkássága nem gazdagítaná a magyar történetírást. Ybl Miklós Operaháza nem állna Budapesten. Hauszmann Alajos nem tervezte volna meg Budapest és más magyar városok számos épületét, köztük a New York palotát. Mechwart András nélkül ki tudja, mikor fejlődik ki a magyar villamosipar, Keleti Károly nélkül a magyar statisztikatudomány. Petzval József hány magyar helyett volt úttörő a fényképészetben? Semmelweis Ignác helyett ki mentette volna meg az anyákat? Mellesleg, most hogy már tudjuk, a bevándorlás a valódi probléma, ezek az eddig ünnepelt személyiségek vajon mikor kerülnek rá a tiltott utcanevek listájára?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2015. június 09. 14:10
A menekülthullám miatt nyíló ujabb táborokat miért nem balliber fertőzöttek biztonságos lakónegyedeinek közelében nyitják? http://www.halasmedia.hu/index.php/online-hirek/koezelet/15473-uj-fordulat-migrans-uegyben Kiskunhalas lakossága 29.000 fő. 1000 fős tábor nyílik.
Negue
2015. június 09. 12:47
Ugye azért érzi kedves Nóra, hogy ez az összehasonlítás, színtiszta hülyeség?
berzsian56
2015. június 09. 12:38
Gratz Gusztáv említése meg különösen érdekes. Ő volt az a történész , aki a Forradalmak Kora című művében mindenkinél részletesebben leirja a Tanácsköztársaság zsidajainak bűneit. Nemcsak felsorolja a zsidó hóhérok eredeti nevét és bűneit, de bemutatja enzeknek az alja embereknek a felfogását , pontosan megnevezi a helyszínt, az áldozatok számát, a körűlményeket. Eseteleg Szabó Dezsőt is megemlíthetné ez a széparcú, aki nyugodtan lehetne zsidó templomban az útálatos kép.
tango47
2015. június 09. 10:28
A papa magával vihette volna anno.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!