Árulkodók

2015. május 23. 11:10

Visszatértek az ötvenes évek! Ha a szomszédban tiltott disznóvágás zajlik, a magyar rohan az ÁVH-hoz. Hogy önös érdekből, irigységből, vagy mert még mindig működnek a régi reflexek, nem tudom.

2015. május 23. 11:10
Varga T. Róbert
Bors

„Tegnap abban a hiszemben ébredtem, hogy 2015 májusát írjuk. (...)

Aztán, amikor azzal szembesültem, hogy Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke úgy sejti, hogy Hosszú Katinkát a világ egyik legjelentősebb szaklapjában »magyar erők sugallatára rágalmazták meg doppingolással«, rájöttem: nincs mese, az idősíkok összekuszálódtak.

Visszatértek az ötvenes évek! Ha a szomszédban tiltott disznóvágás zajlik, a magyar rohan az ÁVH-hoz. Ha valaki új autót vesz, késztetést érez a NAV-feljelentésre. Kéjes örömmel nézi, ahogy döglődik a Pista lova. Hogy önös érdekből, irigységből, vagy mert még mindig működnek a régi reflexek, nem tudom.

De, ha holnap felébredek, szeretnék egy felvilágosultabb, kevésbé kicsinyes országban, 2015-ben élni. Bár félek: ez lázálom.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BookZZ
2015. május 23. 20:12
"Ha a szomszédban tiltott disznóvágás zajlik, a magyar rohan az ÁVH-hoz. Ha valaki új autót vesz, késztetést érez a NAV-feljelentésre. Kéjes örömmel nézi, ahogy döglődik a Pista lova." Szerintem ez a saját tetteit meséli.
fradi44
2015. május 23. 18:10
Ez a hülye gyerek nem élt 56 előtt. Látszik az írásán.
írmag
2015. május 23. 15:56
A szomszédoddal alkudozz, talán tehet érted valamit, röfi.
Akitlosz
2015. május 23. 14:07
Azt meglehetősen könnyen el tudja érni akármelyik állam, hogy az állampolgárai rohangáljanak feljelentéseket tenni. Aki tud törvénysértő cselekményről, de nem jelenti ő bűnrészessé válik ugyanis, ha tehát a másik szomszéd is tudja, s ő előbb tesz feljelentést, akkor az szívás. Szóval azért tesznek az emberek feljelentést, hogy ne őket büntessék meg. Ez már a középkorban is így volt és azóta is így van. Bárki bárkit feljelenthetett az inkvizíciónál, de akit egyszer már eljárás alá vont az inkvizíció ő többet nem. Tehát sietni kellett a szomszéd feljelentésével, mert ha a szomszéd jelent fel előbb, akkor ő nyert, az eljárás eredményétől függetlenül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!