Bubó-kormány

2015. május 07. 08:23

„Diktál a beteg, írja az orvos”. A Bubó-féle álorvos. Ha dr. Bubó kezeli az országot, akkor a kígyó lábsót kap, a madár meg fogsort.

2015. május 07. 08:23
Révész Sándor
Népszabadság

Orbán Viktornak társadalmi vitát kellene kezdeményeznie a Kádárrendszer visszaállításáról. Ha nem is lehet megtenni, vitatkozni lehet róla. Hadd érezze a nép, hogy a vezetői az ő akaratukat szeretnék követni, még ha szegények egyelőre nem is tehetik. Hiszen pont akkora igény lenne Kádárra, mint a halálbüntetésre. A különböző felmérések szerint nagyjából kétharmados többség szeretne halálbüntetést is, Kádár-rendszert is. A kettőt össze is lehet kapcsolni, hisz a halálbüntetést a Kádár-rendszerrel együtt törölték el. A jó Kádár János személyesen is jelentősen közreműködött, hogy a Nagy Imre-féle kötélrevaló brigantikat föllógassák. (...)

A politikai elit, ha nem kimart pozíciójánál és lopási lehetőségeinél fogva, hanem intellektuális minősége erejével az, akkor nem követi, hanem vezeti a népet. Demokráciában ehhez az ő felhatalmazását el kell nyernie, de nem külön-külön minden elemhez és lépéshez, hanem egy politikai irány, egy rendszer egészéhez. Nincs olyan értelmes politika, aminek ne lennének a többség által önmagában nem helyeselt elemei.

A demokrácia csak akkor működőképes, ha folyik benne olyan politikai, közéleti szocializáció, melynek eredményeképp hosszabb távon egyre kevesebben akarnak arra menni, amerre nincs út.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fáskerti
2015. május 07. 11:58
Révész írt már ennél értelmesebbet is.
Bokros Birka
2015. május 07. 10:40
De szép fogsorod van Sándor bátyám csak ne csattogna annyira és úgy látom, mind arany és csillog. Csak nem a 300 Ft-os egészségügyi támogatásból vette a halál angyala alatt?
formaegy
2015. május 07. 09:30
Eddig olvastam: "Ha dr. Bubó kezeli az országot, akkor a kígyó lábsót kap, a madár meg fogsort" Tőletek meg Kunczés ciánt.
kjkj945
2015. május 07. 08:37
Még mindig a ré vész!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!