Rejtélyes tervpályázaton nyert a Finta stúdió

2015. május 31. 17:49

A gond csak az, hogy az építészkamara honlapja és úgy általában az internet semmit nem tud erről a pályázatról, amit Fintáék márciusban Fürjes Balázs kormánybiztos tájékoztatása szerint állítólag megnyertek.

2015. május 31. 17:49
Őrfi József
Égigérő

Csak remélni lehet, hogy a titokzatos tervpályázaton márciusban győztes építész iroda szakmai szempontból sokat fejlődött az elmúlt 13 évben, és nem a mára igencsak avittas tervet akarják leporolni. A sok fórumon változtatás nélkül megjelent hír szerint Fintáék »Nem keveset vállaltak. A győztesnek kell elvégeznie a szükséges talajvizsgálatokat, majd koncepciótervet, engedélyezési tervet és építési kiviteli tervet is.« Mindezt pedig még ez év végéig…

A szoros határidő miatt tartani lehet tőle, hogy mégiscsak a Duna Pláza és az Allee szerelemgyerekének tűnő épület fog megvalósulni, legfeljebb itt-ott hangolnak a homlokzati megoldásokon. Ha ez így lesz, akkor igazán méltó szomszédot fog kapni a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája építészeti »remekmű« párosa.

De ne keseregjünk, amiért megint elúszott egy nagy hal a lék mellett guggoló éhes építészek orra előtt, anélkül, hogy észrevették volna. Drukkoljunk együtt a győztes csapatnak, hogy mindez ne így legyen, találjanak időt és energiát arra, hogy a Budapest nemzetközi hírnevét megalapozó, hiánypótló kongresszusi központot legalább súlyának megfelelő építészeti színvonalon tervezzék meg.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. június 01. 00:46
Építészmutyi. A szocik csak szerettek volna ekkora seggnyaló holdudvart...
drkovax
2015. május 31. 19:08
Nem szeretem igazán se Fintát, se az épületeit, de ha a Budapesti Építészkamara visít, akkor valószínűleg rendben van az ügy.
tevevanegypupu
2015. május 31. 19:01
Fintának jó épületei vannak és meglehetősen normális elképzelései az élet dolgairól. Nem hiszem, hogy olyan rossz lenne az a pályázat amit megnyert.Nekem tetszenek az épületei, szállodái...és a hozzá fűződő gondolatai is.
ykzsmed
2015. május 31. 18:56
Őrfí József bizonyára tudja, hogy lehet meghívásos pályázat is. Bizonyára tudja azt is, hogy a terület beépítési tervét ezelőtt 15 évvel a Finta studió készítette el. Miként a cikkben írja, az építendő épület bizonyos tervei már 2002-ben elkészültek, mert Demjánék kellett volna az épületet megépítsék, csak a liberálbolsevik kormányciklusok ezt nem akarták, mert a pénz mozgásának irányát nem ők befolyásolhatták volna, Demján pedig beintett nekik. Bizonyára tudja azt is, hogy eleve adva volt, hogy oda mit kell építeni. Ezek szerint a budapesti belterjes építész klán savanyú szőlő efektusa van megint, és őrfi úr nem tervezheti meg a toj-toj helyeket sem a felvonulási területre (persze nem véletlenül...).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!