Fábry Sándor elképesztően korrekt volt velem

2015. május 15. 17:55

Az akkori TV2-es vezetésre jellemző, hogy amikor érezték, hogy vesztésre állnak nálam, akkor Fábryt elhívták a Bagolyvár étterembe, előszedtek egy bőröndöt 30 millióval, és felajánlották direktben Sanyinak. Interjú.

2015. május 15. 17:55
Kovács Kristóf
Origo

Mivel nyert az RTL?

Nekem mindig profibb, tudatosabb és rugalmasabb csapatnak tűnt. Árpa Attila vezette a tárgyalásokat, aki dinamikusan emelte az ajánlott árat, ahogy a TV2 is emelt. A licitet végül egyértelműen az RTL nyerte csaknem 2 millió forinttal magasabb sugárzási díjjal. Az akkori TV2-es vezetésre jellemző, hogy amikor érezték, hogy vesztésre állnak nálam, akkor Fábryt elhívták a Bagolyvár étterembe, előszedtek egy bőröndöt 30 millióval, és felajánlották direktben Sanyinak. Fábryról sok rosszat lehet mondani, de egész életében elképesztően korrekt volt velem: felhívott az asztaltól, és a fülem hallatára küldte el őket melegebb éghajlatra. Ez volt a kapcsolatunk első és legkomolyabb tesztje.

Az RTL-ről akkoriban távozott Friderikusz, kellett a helyére egy show?

Igen, Fridi megint kész helyet hagyott nekünk azzal, hogy összebalhézott az akkori RTL-vezérrel. Tulajdonképpen megint az ő helyére kerültünk, a csatorna azonnal nyitottá vált egy nagy nézettségű show-ra. Jól döntöttek, ettől kezdve az RTL vezette a csütörtök estéket. Mi pedig újra szembe kerültünk Fridivel, akit kárpótlásként leigazolt a TV2.

Vele milyen a kapcsolatod?

Megszerezte a számomat, és felhívott, amikor hazajöttem Amerikából, és megtudta, hogy nem tudom sehol eladni a Fábry show-t. Mondta, hogy hagyjam Fábryt a fenébe, nincs benne perspektíva, dolgozzunk együtt. Nemet mondtam, más terveim voltak, nem adhattam el a lelkemet. Friderikuszt amúgy az elmúlt 25 év legfontosabb televíziós egyéniségének tartom Fábry mellett. Gyermekként rajongtam a profizmusáért, és nagy szerepet játszott benne, hogy ezzel kezdtem foglalkozni. És mint látszik, közvetve abban is, hogy elindulhatott a műsor.

Mi történt utána?

Amikor nemet mondtam, ő rettenetesen megsértődött, és öt évig nem állt velem szóba. Rengeteg fórumon lehúzta Fábryt és engem, aztán lassan, nagyon lassan megnyugodott, és alkalmat adott arra, hogy elmondjam neki, mennyire tisztelem, amit csinál. Aztán pár év után Fábryval beköltöztünk az RTL Klub vadonatúj, 600 férőhelyes szuperstúdiójába, 2,5 milliós nézettségeket hoztunk, és nem fért kétség a sikerhez. Jött az Activity, a Szulák Show, a Liptai Show, egy óvatlan pillanatban eszembe jutott a Showder Klub ötlete, és a kezdeti nehézségek kisimultak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
janika
2017. október 01. 16:57
A ma magyar médiájának legprofibb szereplője.(Okos,kreatív és még őszinte is!?)
peti
2017. október 01. 16:57
Fábry az utóbbi 15-20 év legjelentősebb ÉS legeredetibb magyar TV-s egyénisége, pont.
kardosdoktor
2017. október 01. 16:57
Fábry azért ezerszer autentikusabb fickó, mint a Friderikusz. Csak annyi mondok Napkelte + újszínház. Elegem van a nácizó nácikból.
tango47
2016. január 26. 19:03
Sok egykor tehetséges, sikeres embert darált le a kereskedelmi média a hallatlan profit-mániájával. Akármennyien dolgozzanak is a keze alá, nincs olyan ember, aki kéthetente meg tudjon újulni, így szép lassan elhasználódik (Így járt Gálvölgyi is a Show-jával és sajnos Fábry is, nomeg a Showder Klub több előadója is). Hofi ebben is bölcsebb volt utódjainál, amikor egy 200 személyes színházba "száműzte" produkcióját és csak nagy ritkán egyezett bele a tv-felvételbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!