Európa alkonya vagy Európa új hajnala?

2015. május 25. 18:08

Pofozógéppé váltak a liberális és baloldali megmondóemberek. A mindig mindent jobban tudó média és a véleményvezérek sorra kapják a nagy pofonokat. Itthon és külföldön. Most épp Varsóban, Varsóból kaptak akkora pofont, hogy nagyon nehéz lesz a keserű ébredés után kimagyarázkodni az újabb K.O.-t.

2015. május 25. 18:08
Inkvizítor
Megatrendek blog

Mi történt Lengyelországban? A »mérsékelt« jobboldalinak mondott, azaz valójában liberális elnök egy noname, ám valódi konzervatív jelölttől kapott ki. Úgy, hogy még egy rockénekes is jókat tudott rúgni - politikai értelemben - a Brüsszelt és a liberális médiát szervilisen kiszolgáló öt éve regnáló liberális elnökön. 


A lengyelek, főként a fiatalok nem kértek ebből. Kiszavazták a liberális elnököt a hatalomból, várva, hogy egy keményebb kezű, a nemzeti érdekekre jobban figyelő elnök végre inkább a lengyel érdekeket helyezze előtérbe az unió egyes ostobaságaival szemben.

És hogy miért arculcsapás ez a magyar megmondóembereknek is? Az oroszokkal való jó kapcsolatra törekvő Orbán Viktort úgy állította be a magyar média, hogy már a baráti Lengyelországban is a megtestesült sátánnak számít. Ezt annyira elhitték még a lengyel liberálisok is, hogy a két forduló között - amolyan csodafegyverként - azzal riogatták Lengyelországot, hogy a konzervatív elnökjelölt Orbánhoz hasonló. Erre mi történt? A lengyelek megválasztották a két héttel ezelőtt - a média által - még tök esélytelennek mondott Duda-t. Duda viszont számos alkalommal pozitívan nyilatkozott Orbán Viktorról és annak emblematikus intézkedéseiről, mint például a bankadóról és a szektoriális különadókról (multiadó).
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fcsabi
2015. május 26. 10:27
Azért a lengyelországi K.O. mellett a Brit se semmi.Rájár a rúd "szegény" libsikre.
egyetmondok
2015. május 26. 08:17
Azt azért én megvárnám,hogy az új lengyel elnök alapjaiban írja át pl. a lengyel külpolitikát...
balbako_
2015. május 26. 07:35
A parttalan szervilizmus a haladás gátja. Egyébként a lengyeleknek, mint népnek semmi baja sem volt Orbánnal csak néhány izgága posztkomcsi jajgatott ott is. Orbánra a normális emberek figyelnek, mert épkézláb dolgokkal áll elő és sajnos ezzel egyedül áll az EU-ban is.
írmag
2015. május 26. 01:13
Egy kis euro-ropi, most már lengyelül is. Érdekes uniós reakciók menekült ügyben: hány embert is érint ez évente? Érdekes uniós (nem) reakciók a közép- és keleteurópai országok fizetési viszonya (az árak szinte azonos színvonala mellett) a nyugateurópai bérekhez: hány embert is érint ez évente? Ennyire vagyunk fontosak Európának a lengyelekkel együtt? Abban kapunk "segítséget" amiben akarnak, nem vagyunk egyenrangúak, mint az a legutóbbi, bennünket érintő vádaskodásaikól is kiderült.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!