A kiszámíthatóság látszata

2015. május 17. 09:43

Végre csökken a kiszámíthatóságot, a befektetői környezetet, és így a gazdasági növekedést leginkább romboló ágazati teher, a banki különadó.

2015. május 17. 09:43
Hornyák József
VG

„Végre csökken a kiszámíthatóságot, a befektetői környezetet, és így a gazdasági növekedést leginkább romboló ágazati teher, a banki különadó, amely a kormány szerint az összeomlástól mentette meg a költségvetést 2010-ben. Igaz, hogy leginkább nem az összeomlás elkerülésére, hanem az egykulcsos személyi jövedelemadó fedezésére kellett új bevételi források után néznie a költségvetésnek. Igaz az is, hogy ha a kormány tartja a szavát, akkor mostanra nem lenne már bankadó, hiszen eredetileg három évre akarták bevezetni. A gazdaság azonban csak mostanában kezdett talpra állni, így eddig nem foglalkoztak a szektoradók felülvizsgálatával – vagyis inkább a cégeket terhelték, és csak közvetve a keményen dolgozó kisembereket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2015. május 17. 16:58
... már megint azok a fránya "gazdasági növekedés", sőt "fejlődés" varázsszavak... Ha ilyenekről olvasok, a lapos Földet hirdető korabeli tudósok és megdönthetetlennek hirdetett dogmáik jutnak az eszembe! Nem kellene inkább John Seymour "fenntartható visszavonulás" fogalmával ismerkednünk?
balbako_
2015. május 17. 11:10
Csak jelzem amikor nem volt különadó a gazdaság sehogyan sem állt, sőt egyre rosszabb lett. Viszont hatalmas profitja volt a bankoknak amiből vissza is térítettek a szocialistáknak VIP kamatok, kedvezményes hitelek mifenék formájában.
csuka
2015. május 17. 10:27
" a gazdasági növekedést leginkább romboló ágazati teher, a banki különadó." Ez sem lesz hülyébb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!