Tíz ok, ami miatt igazán kussolhatnának már a devizahitelesek

2015. május 12. 08:19

Megint utcára vonulnak a devizahitelesek, hiszen ők nem megmentve lettek, hanem átbaszva. Mondhatnám, most kezdtem el baromira unni ezt az ótvar rinyát, azt, ahogy ez a törpe kisebbség mártírt csinál magából.

2015. május 12. 08:19
Hakapeszi Miki
Mentális Deficit

1. Aki devizahitelt vett fel, aláírta, hogy a kamatokat a bank módosíthatja és vállalja az árfolyamkockázatot. Senkinek egy kurva szava se lehetett volna, ha teljesíteni kellett volna a szerződés szerint.

2. Nem a termék volt hibás, hanem Róna Péter elméje, de legfőképp a szabályozás. Az állam dolga lett volna kordában tartani a dolgot, az emberek kapzsik és hülyék, a bankok pedig profithajhászok, s persze kihasználják azt, amit törvényileg lehet. De az állam sose ismeri el, ha valamit elbaszott. Most se, viszont áttolta a szart a mindenki által gyűlölt bankokra.

3. A hitelesek nagy szerencséje, hogy a bankok túlzottan kapzsik voltak, s néhány húzásukba jogilag is bele lehetett kötni.

4. Az is komoly makonca, hogy a forintosításra épp svájci frank nagy januári ugrása előtt került sor. 

5. A hitelesek legnagyobb mázlija, hogy kellően sokan szopták be a branyeszt, fontossá váltak a politikának. A kormány mindenképp akart valami olyat, amit úgy állíthat be, hogy megmenti a devizahiteleseket.

6. Hosszú faszkodás és egy vérlázítóan igazságtalan kitérő (a végtörlesztés) után épeszű dolgok is történtek: az árfolyamgát, majd maga a mostani mentés, melynek keretében nem csak az árfolyamrés miatt kártalanítják az ügyfeleket, de a bankok pofátlan egyoldalú szerződésmódosításai után is pénz jár vissza.

7. Amit most az érintettek kapnak, az több mint ezer milliárdba fáj a bankoknak, fizetnek, mint a katonatiszt. 

8. Aki most keveset kap vissza, az azért járt így, mert előzetesen őt húzták le a legkevésbé, szóval inkább örüljön.

9. Aki most visszakap bármennyit, kesergés helyett gondoljon arra, hogy a legrászorultabbakat, a bukott hiteleseket séróból otthagyták az út szélén a picsába, pedig rájuk kellett volna a legnagyobb energiát fordítani

10. Sokan azért keveslik a visszakapott pénzt, mert a hazug politikusokra hallgattak a szakemberek helyett, pedig még a Matolcsy sújtotta MNB is megmondta, hogy nagyjából 20 százalékkal csökkennek a terhek, átlagosan. Ezért írta Géza kolléga, hogy a Kossuth téren lehet reklamálni, s ezért jó, ha senki sem a demagóg politikusi lódítások alapján számolgatja  magának, hogy mekkora pénzt kap.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 213 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
galahad
2015. május 12. 18:11
Ráadásul még az sem derült ki, hogy mi a bánatos lószar az a "makonca".
Zokni
2015. május 12. 15:48
Bocs. Javítok, illetve átírom. Ezt: "A szó azért is kellett, mert ezzel a rosszhiszeműséget is illusztrálhatták, és így nem lehet TÉVEDÉSRE hivatkozni, aminek ELVBEN az ismeretek és szakértelem csúcsán álló mindenkori pénzügyi kormányzat a birtokában kell, hogy legyen." Erre: "A szó azért is kellett, mert ezzel a rosszhiszeműséget is illusztrálhatták, és így nem lehet TÉVEDÉSRE hivatkozni, mely az ELVBEN az ismeretek és szakértelem csúcsán álló mindenkori pénzügyi kormányzat beavatkozásával kiküszöbölhető lett volna." Bocs.
Morgen
2015. május 12. 15:39
Én már régen azt mondom: Mindenki vállalja a következményeket. Senki sem kérte senkitől, hogy nagyobb házat építsen, mint a szomszédja. Vegyük már észre, hogy a devizahitelesek vagyonosodtak. Kinek a kárára kellett volna? Azt is vegyük észre, hogy mindenkinek tudnia kell, hitelt felvenni kockázatos, mert bármikor bármi történhet az emberrel. (Csődbe mehet, elválik, leütik, stb.) Az adósság pedig szerepel az örökség-listán. Ja, hogy egyeseknek merci kellett és nagy ház? A devizahitel meg sok esetben csak deviza alapú hitel volt. Azt is aláírták. Aki meg kulizott, éjjel-nappalozott, annak kisebb házra és kisebb autóra tellett, de nyugodtan alszik. Azt sem értik az emberek, hogy a hosszúlejáratú hitelek törlesztőrészleteit úgy számolják ki, hogy kamatostól , a futamidő végéig. Ez bizony az eredeti összeg többszörösére is rúghat, futamidőtől és árfolyamtól függően. De hát, mint tudjuk, minden hülyeségbe a Zorbán kergette a jó népet. Úgy őszintén: Nem az öreg, magatehetetlen embereken kellene segíteni, akiknek senkijük sincs és a nyugdíjuk évről-évre kevesebbet ér? Fel kellene már nőni és nem a hazugságokon nevelődni.
drkovax
2015. május 12. 14:32
A bankok most fogják a legtöbbet nyerni. Ha kiadtak egy pár hibás (a saját javukra tévedő) elszámolást, akkor erősen bízhatnak benne, hogy akik anno hülyék voltak, és vettek fel efféle deviza alapú hitelt, azok most is elég hülyék ahhoz, hogy ne tudjanak (a törvénybe foglalt képet alapján se) utána számolni. Csak hőbörögni. De azt nagyon ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!