A TASZ óriási öngólt rúgott

2015. május 06. 16:48

Bebizonyosodott ugyanis, hogy a program nem szolgálta még az érintettek érdekét sem, mivel a hepatitis C-vel fertőződött drogfogyasztók száma éppen akkor duplázódott meg, 2011 és 2014 között, amikor a tűcsere programot folytatták.

2015. május 06. 16:48
Ferencz Orsolya
Ferencz Orsolya

A Társaság a Szabadságjogokért, élén a drogliberalizációért kétségbeesetten küzdő Sárosi Péterrel ma óriási öngólt rúgott. Minden korábbi állításával ellentétben, Sárosi Péter - talán véletlenül, de - végre elismerte, hogy önmagában a tűcsere program nem működik. Bebizonyosodott ugyanis, hogy a program nem szolgálta még az érintettek érdekét sem, mivel a hepatitis C-vel fertőződött drogfogyasztók száma éppen akkor duplázódott meg, 2011 és 2014 között, amikor a tűcsere programot folytatták. Emellett sok ezer eldobált, fertőzött tű hevert az utcákon, tereken, veszélyeztetve a drogot nem használó lakosság egészségét. Örülünk, hogy végre Sárosi Péter is belátta a program kudarcát.

A probléma tényleges kezelése érdekében Józsefvárosban újjáalakítottuk a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumot, számos elismert addiktológus, toxikológus szakember és jónéhány szakmai civil szervezet segítségével dolgozunk a drogprobléma kezelésén. Célunk, hogy a drogbetegek végre valódi segítséget és ellátást kapjanak, valódi esélyt a gyógyulásra és rehabilitációra. Emellett a nem drogfüggő lakosság egészséghez való jogát is megvédjük.

dr. Ferencz Orsolya,

a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke

(Közlemény)

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2015. május 09. 17:00
Ferencz Orsolya karakán, rendkívül okos nő. Jobb, ha nem kezd vele a TASZ ninilista, anarchista csürhéje.
catalina9
2015. május 07. 10:15
Brigadéros [Hozzászóló kiszűrése] 2015. május 6. 22:40 Jogvédőkre igenis szükség van!!!...Hiszen jó néhány embernek jelent ez biztos megélhetést...:D" A szabadságdílerek, jogkufárok a globális tőke, Soros és társai ötödik hadoszlopa. Érdekes módon Izraelben valahogy nem olyan aktívak.
catalina9
2015. május 07. 10:13
Ez a Tasz is Soros szabadságdílere, a széplelkű maffia egyik tagja.
TAVIROZSA
2015. május 07. 08:58
TŰ CSERE = használtat lead, sterilt kap ! Amikor az első fertőző tű megjelent közterületen, abban a pillanatban le kellett volna állítani az egész programot, és a szervezőket szétkergetni /ÁNTSZ merre járkált ?/ és nem a háztakarítóknak üzenni hogy hogyan kell biztonságosan összeszedni !!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!