Rezsimámor

2015. május 14. 16:53

A lakossági gázszolgáltatók sorra adják vissza az engedélyeiket, ugyanis évente több tízmilliárdos veszteséget könyvelnek el a rezsicsökkentett ár miatt.

2015. május 14. 16:53
Bódvai Ildikó
Kisalföld

Mostanra viszont jön a kijózanodás. A lakossági gázszolgáltatók sorra adják vissza az engedélyeiket, ugyanis évente több tízmilliárdos veszteséget könyvelnek el a rezsicsökkentett ár miatt.

Tőlük az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. veszi át az ügyfeleket és a katasztrofális üzletet. Vele együtt az évente újratermelődő veszteséget is. A multik helyett az állam fizeti majd a súlyos milliárdokat. Közpénzből tömködik a lyukakat, vagyis innentől a mi zsebünkre megy a rezsicsökkentés.

Az is fizet a nyomott gázár miatt, aki takarékosságból már átállt a fatüzelésre. Egy kislakás fűtését pedig nyilván kisebb összeggel kell majd az államnak (ami mi vagyunk) megtámogatnia, mint egy nagyét. Ez »apró« hiba, ami azt jelzi, a rezsicsökkentés és a társadalmi szolidaritás nem kompatibilis.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2015. május 14. 17:42
Hogy lehet veszteséges gáz hisz külföldön még nálunknál is olcsóbb az energia még sem mennek csődbe,szóval ez cikk tele hazugsággal ,próbálja bemagyarázni sajnáltatni a gazdag multikat.
áfonya
2015. május 14. 17:28
SZINTÉN GÁZRÓL VAN SZÓ......Váratlan fordulat, nem lesz háború- - Porosenko visszaélt hatalmával ! A tárgyalás eredményei önmagukért beszélnek; a két külügyminiszter nyilatkozata alapján a konfliktusgóc áttevődik Ukrajnából más térségi országokba, vagyis középtávon várható az ukrán konfliktus rendezése. Washingtonnak már nem érdeke az ukrán háború attól a ponttól, hogy nem Ukrajnán át zajlik Európa gázellátása. Ennek időpontja pedig rohamosan közeleg. Mint a kézi vezérléssel mozgatott “szabad sajtó” esete is mutatja, Washington kihátrál a háborús kormányzat mögül, a sajtóban felmerülő vádak ennek a változásnak előszelét jelentik. Az ukrán államfőt most azzal vádolják, hogy Kijev megszegte a minszki egyezmény számos pontját, és Porosenko visszaélt elnöki hatalmával annak érdekében, hogy a bizonyítékokat eltüntesse.
áfonya
2015. május 14. 17:21
Lendvai szlogen "" LASSAN MONDOM HOGY ORBÁN IS MEGÉRTSE ,NEM LESZ GÁZÁREMELÉS"" LETT GÁZÁREMELÉS 15X.Magyar nép majdnem belepusztult.
áfonya
2015. május 14. 17:16
Külföldi multik figyelmen kívül hagyták a világpiaci energia csökkentés , lakosságnak nem csökkentettek .Lakosság a fogyasztók majdnem belepusztult a magas árakban .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!