A hivatalos ideológia európai és hazai bajnokai

2015. május 26. 16:49

Odáig fajult a helyzet, hogy már be van tiltva vagy egy tucatnyi szó és kifejezés. A baloldali-liberális dogmatisták szerencsére helyettünk is gondolkoznak.

2015. május 26. 16:49
Berszán György
Napi Gazdaság Online

Nem könnyű a ma emberének, ha tájékozódni akar. Fogalmi, nyelvi és ideológiai zsákutcák veszik körül. A hivatalos ideológia európai és hazai bajnokai által előállított valóság áll szemben a köznapi ember ösztönös és természetes valóságérzékelésével. A hivatalos ideológia ma a külföld által diktált baloldali liberalizmust jelenti. Ez egy olyan importált dogmatizmus, amely kisajátította magának az értelmezés jogát és lehetőségét. Felfogása szerint a politikának kizárólag egyfajta értelmezési kerete létezhet. Aki ebből az egyedül létező keretből kibeszél, az hamar a strasbourgi vallatószékben találja magát. Hazai követői máris túlteljesítik a normát, a nemzetközi elvtársak pedig gond nélkül hozzák a bevett formulát: először az ítélet, azután a tárgyalás. Házi lapjaik biztosítják, hogy megfelelő hőfokon lobogjanak az indulatok: munkatáborok nyitásáról és más hazugságokról írnak.

Odáig fajult a helyzet, hogy már be van tiltva vagy egy tucatnyi szó és kifejezés. A baloldali-liberális dogmatisták szerencsére helyettünk is gondolkoznak. Vagyis a gondolat sem szabad többé, amely létrehozza a nyelvet. A betiltott szavakat követik a tilos minősítést kapó érvek és vélemények, és persze szentségtöréssel ér fel az is, ha valaki közölni merészeli az eretnek miniszterelnök nézeteit megérteni vélő szerzők önálló gondolatait. Az egyedül üdvözítő értelmezési keret véleményvezérei szerint tilos beszélni az embercsempészipar virágzásáról, az illegális határátlépők tízezreiről, mert az nácizmus. Tilos elvi vitát folytatni a halálbüntetésről. Tilos azt a súlyos ellentmondást szóvá tenni, hogy azok, akik az alaptörvényvitában ádáz módon harcoltak a magzati élet védelme ellen, most szemforgató módon az emberi élet abszolút értékét olvassák a kormány fejére. (Vagyis fütyülnek rá, hogy aláássák saját szavahihetőségüket.) (…)

Nagyszerű dogmatistáink közben észre sem veszik, hogy amit évek óta művelnek az úgynevezett politikailag korrekt beszédmódnak való görcsös megfeleléssel, az szinte az összes olyan »európai alapértéket« szisztematikusan megsemmisíti, amelyek elfogadásáról naponta prédikálnak. Mindenkit megbélyegeznek, aki vitatni meri álláspontjukat, továbbá kizárólagos érvényességet követelnek egyébként is egyoldalú nézeteiknek. Ezzel veszélyeztetik a sajtó szabadságát, a gondolat és a vélemény szabadságát. Felszámolják a politikai eszmék és ideológiák szabad versengését. Rögvest megtorolják az ellentétes politikai véleményt, és alpári hangvételük alapján gyanítom, ha tehetnék, uniformizálnák a teljes nyilvánosságot.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2015. május 26. 21:58
...Hát, igen... a kedvencem a "cigány származású" kifejezés... Tudjátok arra szokták azt mondani, hogy cigány származású, akinek az apja is, meg az anyja is echte cigány... ...és kik beszélnek ilyen kedves kis eufemimussal?!,..Hát, persze, hogy a toleránsok, meg a liberálisok...na, és miért??? Miért nem mondják simán azt, amit mondunk évszázadok óta, hogy "cigány"???...Hát azért, mert az csúnya! Az szégyellnivaló, az gáz szerintük!!!..Na, most akkor ki is a toleráns?????
madarasi.abel
2015. május 26. 20:08
Még hogy betiltanak szavakat. A kormány beszélni akart a halálbüntetésről. OK. Beszéltek az egyházi vezetők, s azt mondták, nem megölni kell a bűnözőket, hanem elkapni. Beszélt az néppárti csoport, szerintük (is) amely ország bevezeti a halálbüntetést, repül az unióból. Beszélt itt mindenki össze-vissza, s mi lett az eredmény? Mármint azon kívül, hogy a Quastoros botrányról nem esik mostanában annyi szó, és senki sem emlegeti azt a néhány milliárdot, amit Tiborc úrfi azóta megnyert led izzó becsavarására. A nemzeti konzultációt viszont beszédnek sem lehet nevezni, max kettős-beszédnek. Mi az, hogy "inkább a menekülteket támogassuk, vagy a családokat?" Miért nincs olyan válaszadási lehetőség, hogy "mindkettőt. Sőt oktatásra és egészségügyre is költsünk sokkal többet!" Ha már az ENSZ is beszól, hogy ezt már azért nem kellene, akkor ott tényleg nagyon bűzlenek a dolgok. És a legvégére: az igazi liberális nem tilt meg semmilyen szót. Ők nem EMMI, hogy korlátozzák a keményen hazudozó kispolitikusokat a megnyilvánulásaikban.
A Román
2015. május 26. 19:33
Mik ezek a ballibbek által betiltott szavak, baszom?
zolka50.50
2015. május 26. 17:59
Nem kell ezen meglepődni: minden libsi bolsi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!