Az angol beteg

2015. május 09. 09:26

Az európai média leszerepelt. Cameron 2013-as bejelentése miatt úgy döntött, beszáll kicsit a kampányba, és úgy tesz, mintha Miliband esélyes lenne.

2015. május 09. 09:26
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Deportálnák a bevándorló bűnözőket, és megakadályoznák, hogy visszatérhessenek Nagy-Britanniába. Nos, ezen pontok közül egy is elegendő (lenne) ahhoz, hogy például Orbán Viktort keresztre feszítsék. Cameron esetében egyelőre »csak« odáig merészkedtek, hogy megpróbálták a hamis látszat fenntartásával befolyásolni a választás eredményét.

Nem sikerült. S ha a népszavazást kiírják, a skót Nemzeti Párt újra be fogja nyújtani a függetlenségről szóló népszavazási kezdeményezését. Mindez, és a görög állapotok pedig erősen megkérdőjelezik az Európai Unió jövőjét, legalábbis ebben a ma ismert formájában. S ebben az egyértelmű helyzetben a leszerepelt közvélemény-kutatók és a lebukott sajtó azzal vigasztalja magát, hogy a felmérések szerint csak minimális többségben vannak Angliában az EU-ból kilépést támogatók.

Ja. Persze. Tudjuk.

Amúgy a hazai média, tudjuk, melyik része, is tökéletesen igazodik, igazodott az európai sajtóhoz, s így felsült, azzal együtt. A legszebb teljesítményt ismét az Index nyújtotta, ahová tegnap este már egy Cameron–Orbán közös fényképet tettek ki vezető anyagnak, és ezt írták alá: »Tovább bosszantja-e Brüsszelt a brit–magyar szövetség?«

Igen, gyerekek. Tovább.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. május 10. 17:28
polnemkor [Hozzászóló kiszűrése] 2015. május 9. 11:36 Még tegnap este is Miliband-fotókat táraztak be, hogy illően köszöntsék majd a győztest." Miliband zsidó, így hét megilleti a hátszél.
1234
2015. május 10. 09:37
Jó cikk!
Logogrif
2015. május 10. 06:44
Zsótika ismét mondott egy nagyot !!!- "Ostoba kérdéseket könnyebb föltenni,mint kijavítani az ostoba hibákat !" - A britek sem tudnának már megállni a saját lábaikon, már nem a gyarmatbirodalom a módi !-Aki nem tudja belátni,hogy csak közösen kialakított szabályok szerint lehet Európai közösség, az hamarost ráfizet, aki pedig Cameron politikájába próbál kapaszkodni, - azt 1-2 év múlva nagy meglepetés fogja érni...Amúgy pedig a Cameroni és Putyini politika sosem fog összefogni a nyugati-világgal szemben!!A pillanatnyi politikai és gazdasági érdekekek múlandók...
Cezar
2015. május 10. 00:51
Tövig nyaltál megint. Legalább nem fogy náluk a wcPapír! A sok hajolgatástól meg a zacskók egyre csak nagyobbak a gülü szemeid alatt! Vigyázz az egészségedre mert a teljesítményfokozók amiket szedsz is kevés lesz... Pedig rendeled keményen! Asszonyt majd kezelgetik a szomszédok...., ha nem törődsz vele...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!