A baloldalnak egyetlen esélye maradt, az Európai Unió

2015. május 12. 18:38

A konzervatív párt mögött ott áll, még ha olykor meghasonlottan is a középosztály, miközben Miliband Munkáspártja mögül kiveszett a munkásság egykori történelemformáló víziója.

2015. május 12. 18:38
Ara-Kovács Attila
Magyar Narancs

„Hogy milyen jövőt hoz a holnap az európai baloldalnak, azt nehéz megmondani, de a brit Munkáspártnak azért mégiscsak tartogathat valami esélyt. David Cameron konzervatívjainak dervistáncát a hatalom körül ugyan hiteles produkcióként értékelték idén a választók, de ez aligha feledtetheti a világgal azt a párhuzamot, ami a toryk és a Skót Nemzeti Párt között máris nyilvánvaló. Míg ez utóbbiak Skócia kivezetésének legkevésbé fájdalmas és lokálisan legkönnyebb útját keresik az Egyesült Királyságból, addig a toryk ugyanezt az utat keresik az Európai Unióból – mindketten a populista elvárásoknak engedve.

Nagy valószínűséggel egyik sem gondolja túl komolyan az ajánlatot, amit ez ügyben választóiknak tett, de így vagy úgy egyszer eljön majd az igazság pillanata. Ez pedig megadhatja a brit Munkáspártnak az esélyt, hogy újrafogalmazza céljait, mind Nagy Britanniában, mind pedig az Európai Unió keretei között.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amok
2015. május 13. 06:28
Nagyon mély elemzés. Csak az hiányzik belőle, hogy a jobboldal Európaszerte táncol: Angliában dervistáncol,Mo-n pávatáncol.
kaktuszvirág
2015. május 13. 05:12
A féleszű előre hozott választást akar.Szerinte a baloldalnak,az egész bagázsnak,1,4 millió szavazója van,a FIDESZ-nek 1,8 millió, tehát lelehet dolgozni a 400000 szavazatot.Érdekes,hogy a JOBBIK-ot nem számítja be az eredménybe,mintha nem is létezne.Tipikus ballibsi gondolkodás,hogy aki nem a FIDESZ-re szavaz,az csak rájuk szavazhat.
abraxas
2015. május 13. 00:52
A szerző sorait olvasva nekem az jött le, hogy ha a hazai liberális értelmiségen múlna, akkor lepusztítanák ők a brit Munkáspártot, de még az Egyesült Királyságot is... :-)
sehogymá
2015. május 12. 21:36
Visszaigazolsz itten összeesküvéselméleteket. A balosok zsigerből hülyék, mert magyargyűlölők. Miközben más nyelven fele annyiért sem tudn(án)ak mosogatni, mint amennyit elképzeltek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!