Tapolcai tétek

2015. április 12. 19:08

A Fidesz–KDNP szempontjából leginkább azért fontos Tapolca, mert egy esetleges győzelemből (amire úgy tűnik, hogy nagyobb esély mutatkozik, mint Veszprémben), új lendületet adhatna a pártszövetségnek, illetve elvinné a fókuszt a negatív hírekről.

2015. április 12. 19:08
Zila János
Zila János
Magyar Hírlap

Annyi változást hozhat egy esetleges baloldali győzelem, hogy elméletileg megadná a lehetőséget arra, hogy Gyurcsány Ferenc pártja frakciót alapítson, ami nagyobb mozgásteret biztosítana számukra a parlamentben. Ez az elméleti lehetőség természetesen elég arra, hogy kampány-, illetve vitatémává váljon, és a baloldal ellenfelei igyekezzenek felmutatni ezt, említést tenni Gyurcsány korábbi próbálkozásairól (például Fodor Gáborral). Mindenesetre azt látjuk, hogy egyik szereplő számára sem a parlamenti mandátumok számának változása az igazi tét.

Ezzel együtt minden esélyes szereplőnek megvan az oka arra, hogy odategye magát a kampányban. A Fidesz–KDNP szempontjából leginkább azért fontos Tapolca, mert egy esetleges győzelemből (amire úgy tűnik, hogy nagyobb esély mutatkozik, mint Veszprémben), új lendületet adhatna a pártszövetségnek, illetve elvinné a fókuszt a negatív hírekről, amivel az utóbbi időben tele van a sajtó. Az sem mellékes, hogy a sikeres szereplés megerősítené a jelenleg talán ingadozó, de a Fideszhez húzó választópolgárokat.

Jól látszik, hogy a kormánypártok másként kezelik ezt a megméretést, mint a veszprémit, vagyis a februári vereség olyan szempontból kijózanító volt, hogy a kampányban jobban odatették magukat. Ha a Fidesz sikerrel jár, akkor az kétségtelenül a kampányban résztvevők, az azt irányítók érdeme lesz, hiszen az országos politikai nyilvánosság, számos különböző ok miatt jelenleg nem a kormánypártok sikereitől hangos, mint ahogy az akár egy évvel ezelőtt volt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2015. április 13. 06:41
Itt egy valaki vesztett megint..Gyurcsány Ferenc, aki nem tud parlamenti frakciót alakítani..Remélem a jobboldali médiák ezt hangsúlyozzák és nem azon jajonganak, hogy Tapolca - saját kárára - jobbikos lett..ahogy Veszprém is elvesztette a megbecsülést Készszel..
Akitlosz
2015. április 12. 19:34
A Fidesz-KDNP szempontjai a Fidesz-KDNP-n kívül ugyan kinek fontosak?
madarasi.abel
2015. április 12. 19:19
és ha veszít a fidesz? Az kinek lesz köszönhető?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!