Az Uber szolgáltat, de nem fizet adót

2015. április 30. 11:56

Az Uber taxicégként Magyarországon végez szolgáltatást, érdemi adófizetés nélkül. A helyzet így nem maradhat.

2015. április 30. 11:56
Varga Mihály
Facebook

A megfizethető, biztonságos, tiszta és pontos taxihoz minden utasnak joga van. Ha viszont olyan szereplő tűnik fel, aki nem tartja be az alapvető személyi és tárgyi feltételeit a személyszállításnak, ezzel piaci előnyre tesz szert, ráadásul közterhet sem fizet, akkor lépni kell. Az Uber taxicégként Magyarországon végez szolgáltatást, érdemi adófizetés nélkül. »Sofőrjei« a Hollandiában bejegyzett vállalattal vannak kapcsolatban, sokszor anélkül szolgáltatnak, hogy a taxizáshoz szükséges szakmai feltételek teljesülnének. A helyzet így nem maradhat. Ma arra adtam utasítást, hogy a gazdasági minisztérium és intézményei indítsanak vizsgálatot és tegyenek lépéseket a piaci állapotok rendezésére, valamennyi tisztességes vállalkozó és biztonságosan közlekedni akaró utas érdekében.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2015. április 30. 20:52
Ma arra adtam utasítást, hogy a gazdasági minisztérium és intézményei indítsanak vizsgálatot és tegyenek lépéseket a piaci állapotok rendezésére, valamennyi tisztességes vállalkozó és biztonságosan közlekedni akaró utas érdekében.” "..mondtam a bátyámnak, milyen nagyot tettem.."
Hardrada
2015. április 30. 15:36
Az előző Uber cikknél keményen mínuszoltak, amikor azt írtam, hogy az Uber gyakorlatilag fekete taxizás az adófizetés teljes megkerülésével. Az élen MOPO3BP (bocs, ha elírtam a nevét) nickkel, aki váltig állította, hogy az Uber városon belüli car sharing, napi alig 1-2, amúgy is az útjukba eső fuvart vállaló műkedvelőkkel, akik mindössze az autófenntartási költségeiket szeretnék így ellensúlyozni.
kuwiq
2015. április 30. 15:25
Van még olyan szakma, amelyik szolgáltat, de nem adózik.
kjkj945
2015. április 30. 15:20
Uber http://www.ubertaxibudapest.hu/utazasi-szerzodes taxi http://www.bkk.hu/wp-content/uploads/2013/08/Taxirendelet.pdf „15. § (1) A Budapest főváros közigazgatási területére kiadott tevékenységi engedéllyel rendelkező személytaxikkal végzett taxi-szolgáltatás díjait a viteldíjmérő készülék (a továbbiakban: taxaméter) az első tarifahelyen, a következő elemekből képezi: a) alapdíj: a szolgáltatás igénybevételének megkezdésekor felszámítható díj; b) távolsággal arányos egységdíj: a taxaméter által a megtett út alapján felszámítható díj (mértékegysége: forint/kilométer); c) idővel arányos egységdíj: a szolgáltatás közben a taxaméter által az eltelt idővel arányosan felszámítható díj (mértékegysége: forint/perc).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!