Én bicikli Budapest

2015. április 25. 20:39

Az I Bike Budapest már nem forradalom, nem kritikus tömeg, nem Ügy: csak egy emlékeztető a tényre, hogy mi, bringások (akik persze máskor gyalogosok, tömegközlekedők, autósok is lehetünk) birtokba vettünk egy korábban jóval élhetetlenebb nagyvárost.

2015. április 25. 20:39
Rajcsányi Gellért
Mandiner

Még csak nem is terveztem, hogy részt veszek az I Bike Budapesten. Aztán csak kicsalogatott az esemény, s a végtelen hosszúságúnak tűnő menet egy pontján becsatlakoztam a kétkerekűek áramlatába, hogy együtt élvezzük az elcsendesedett Budapestet egy tavaszi szombat délután.

Közel egy évtizede, hogy először tekertem a Critical Mass felvonulásán: az akkor még újdonság volt, téma volt, ügy volt. Az Ügy mára megvalósult: Budapesten teljes természetességgel bringázhatunk, különösen a belső kerületeken belül. A bringázás a város magától értetődő jelensége lett.

Az I Bike Budapest már nem forradalom, nem kritikus tömeg, nem Ügy: csak egy emlékeztető a tényre, hogy mi, bringások (akik persze máskor gyalogosok, tömegközlekedők, autósok is lehetünk) birtokba vettünk egy korábban jóval élhetetlenebb nagyvárost.

 

Tavaszi kampány
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szúnyog
2020. március 17. 19:35
Hát persze Ergé. Nyomod a divatmajmot. A biciklis város, ugye? Mert neked sincs fingod se arról, hogy vannak más élethelyzetek, más korban, vagy egészségi állapotban lévő emberek, meg van ugye más időjárás is. Meg ahhoz is hülye vagy, hogy felmérd, a belvárosi üzletek fizetőképes vásárlói nem bicikliznek. Aztán cikkezhetsz a plakátokkal leragasztott kirakatokról. De kibaszott trendi bringát lóbálni, mert ugye ti olyan kurva egészségesek, meg modernkék vagytok. Nem Ergé, balfaszok vagytok. Nem is kicsik.
fabrice
2020. március 17. 19:34
Hello minden kombinációja magánbefektetők által vezetett FABRICE FINANSZÍROZÁSÁRA nyújt rövid távú magán -, illetve hosszú távú 5000, hogy 100,000,000, a maximális időtartamot, visszafizetése 30 év. az éves kamatláb 2%. A hitelt olyan személy, aki keres, fix havi jövedelem. További információt a hitel ajánlatot, kérjük, küldje el a hitel kérelmet, illetve további információkat. Az a kérése, itt az e-mail cím: info@fabrice-finance.com ez az üzenet, hogy a rokonok, barátok, mások nem. Köszönöm
atila68
2016. április 23. 10:43
Nekem tetszett.
Felcsuti Erik
2015. december 13. 20:12
akkor miert engedte Orban szabadon a keresztenyeket gyilkolo baltas moszlimot ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik