Ne döntsenek rólunk nélkülünk!

2015. április 20. 18:00

A XXI. században nem az állam dönti el, kiből mi lesz! Nem az állam dönti el, milyen szakma létezhet és milyen nem. Az állam egyetlen képzést sem tilthat be, illetve monopolizálhat a kormány egyeteme számára.

2015. április 20. 18:00
Nemzetközi Tanulmányok Szakos Hallgatói Érdekképviselet és a Kar oktatói
Facebook

„Követeléseink hat pontban.

1. Követeljük, hogy az EMMI vonja vissza a szakok megszüntetésére vonatkozó előterjesztését és a felsőoktatási törvény módosításának tervezetét!

2. Követeljük a felsőoktatási autonómiát! Követeljük azt, hogy az egyetemre jelentkezők szabadon választhassák meg egyetemeiket és szakjaikat!

3. Szükség van olyan szakemberekre, akik értenek a társadalomtudományokhoz, az EU-hoz és a nemzetközi kapcsolatokhoz! Ne tiltsák be az ilyen szakembereket kinevelő szakokat!

4. A XXI. században nem az állam dönti el, kiből mi lesz! Nem az állam dönti el, milyen szakma létezhet és milyen nem. Az állam egyetlen képzést sem tilthat be, illetve monopolizálhat a kormány egyeteme számára.

5. Hozzák nyilvánosságra a döntéseket alátámasztó hatástanulmányokat! Transzparenciát, egyeztetést, szakmaiságot! Ne döntsenek rólunk nélkülünk!

6. Ezeknek a szakoknak a megszüntetésével a kormány szembemegy a nemzetközi és európai trendekkel, aláássa a jövőnket, és végképp ellehetetleníti Magyarország érvényesülését a világban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eltünt
2015. április 21. 12:00
MAGYAR ÁLLAM NEM KÖTELES EGY RAKÁS FIATALT KITANÍTTATNI AZ EUNAK AMERIKÁNAK .AKI OLYAT AKAR TANULNI AMIBŐL ITTHON NEM TUD MEGÉLNI AZ MENJEN KÜLFÖLDRE OTT VÁRJÁK ,DE NE A MAGYAR NÉP TANÍTTASSA KI AZUTÁN ELHAGYJA AZ ORSZÁGUNKAT.NYITOTT AZ EGÉSZ VILÁG EGYETEME LEHET MENNI ,AKI PEDIG NEM TUDJA MEGFIZETNI ELŐSZÖR KERESSE MEG A RÁ VALÓT ,NE MAGYARORSZÁGTÓL VÁRJÁK EL AZ INGYEN TANULT DIPLOMÁSOKAT.
Eltünt
2015. április 21. 11:49
AKI TÖBBET VÁR A HAZÁTÓL ANNAK TÖBBET KELL LETENNI AZ ORSZÁG ASZTALÁRA ,HERÉKRE NINCS SZÜKSÉG ,KÖZBEN AZ INGYENÉLET FELTÉTELEIT MINDENKI TEREMSE MEG MAGÁNAK ,HA NEM TUDJA ANNAK MUNKÁVAL KELL ELÉRNI.ELMULT A GYF FÉLE MINTA MUNKA NÉLKÜL ÖSSZEKÖTTETÉSEK RÉVÉN MILLIÁRDOS . MAGYAR NÉP NEM KÖTELES EGY KÖVETELŐDZŐ MUKÁTÓL UNDORRODÓ SZÁMÍTÓGÉP DOBÁLÓ KÖPKÖDŐ RÉTEGET MAGA ELLEN KINEVELNI.
Eltünt
2015. április 21. 11:43
JELLEMZŐ A BALLIBSI OLDAL KÖVETELŐZIK ,,,DE MIT TETTEK LE A HAZÁÉRT MIT ADTAK A HAZÁNAK HOGY KÖVETELÉSSEL ÉLNEK. ELTARTOTT RÉTEG NAGY POFÁVAL KIÁLL MEGMONDJA A SZOLGA NÉP TARTSA EL MIT ADJON NEKIK INGYEN ÉLŐSKÖDŐ ÉLET FELTÉTELEIHEZ.
enes
2015. április 21. 11:25
Valódi PÉCSI történet, nem kitenyésztett. Targoncavezető tanfolyamra jártam. Az egyik társnak a végzettsége: politológia. Egyesek úgy sem hiszik el, még annyit, hogy édesapja katonatiszt volt, nem is alacsony.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!