Itt tényleg csak megdögleni lehet

2015. április 22. 15:33

A hazai politika, annak teljes palettája, csak hogy teljes legyen a kép, egyszerűen nem tud mit kezdeni a magyar egészségügyi rendszer problémáival. Nem prioritás az egészségügy. Ennyike.

2015. április 22. 15:33
masterflow
Szocioreflex

„A hazai politika, annak teljes palettája, csak hogy teljes legyen a kép, egyszerűen nem tud mit kezdeni a magyar egészségügyi rendszer problémáival. Nem prioritás az egészségügy. Ennyike. 

Egy eltorzult rendszerbe öntik a milliárdokat, s ezzel nem azt mondom, hogy a kórházi beszállítók ne kapják meg a kintlévőségüket. Nagyon is ki kell őket fizetni. Hatvan-hetven milliárd forintról hallani, de kamatokkal együtt akár kilencvenmilliárdos is lehet az összeg. Hihetetlen mennyiségű pénz ez, s hihetetlen az is, hogy hasonló összegeket szinte minden évben le kell tenni az asztalra. Kérdés, hogy kinek az érdeke, hogy a rendszer ilyen rosszul működjön és minden évben le kell játszani a már ismerős cicaharcot. Amibe most Lázár János is beszállt egy picit. Mindenesetre magának Orbán Viktor kapott levelet a beszállítóktól, aki áldását adta a konszolidációra. Gondolom, Merkel kap ilyen leveleket. (...)

A lényeg az, hogy a hazai politika  annak teljes palettája, csak hogy teljes legyen a kép  egyszerűen nem tud mit kezdeni a magyar egészségügyi rendszer problémáival, miközben az ellátás színvonala a faszán csillogó új épületszárnyak átadása ellenére is egyre romlik. Persze mindez a hatalmasságok számára nem érzékelhető, mert a VIP-ellátás nem foglalja magában a FÉLNAPOS sorban állást, a szappan és budi papír nélküli mellékhelyiségeket, ahová inkább be le lép az ember, ha jót akar magának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2015. április 23. 10:31
Azért menjetek már el az USA-ba, és utána pampogjatok a magyar egészségügy alacsony minőségén! Ott nem is lenne olyan eü-biztosításotok, amiben benne van a kemós kezelés. Az utcán döglenétek meg. Azt meg tudomásul kell venni, hogy a 40 év szovjet megszállás után nem lehetünk ugyanott, mint a németek. Kell min. 40 év, hogy a lemaradásunkat ledolgozzuk, de mivel ugye a dolgokat elb*szni könnyebb, mint építeni, mondjuk 60. Persze csak akkor, ha egyenes úton megyünk. De 2002 után úgy látom 2018-ban is kell a népnek egy kis ízelítő az orális szexből.
békalepcse
2015. április 23. 07:54
Reformok helyett meg kéne tanítani az emberekkel szervezetük működésének alapjait. Ebben csaknaza hiba, ha megtennék igen hamar lenne mindenféle retorzió. Az egészséges ember nem költ gyógyszerre és nem vezethető olyan könnyen, mert ép gondolatokhoz ép test kell. Beteg embernek beteg a gondolkodása is.
polnemkor
2015. április 23. 07:37
Rendes kis populista közhelygyűjtemény. Bármely év bármely napján meg lehetne írni (álmomból fölkeltve csukott szemmel bármikor megírok egy ugyanilyet). Ezért fizetnek?
Fakutya Vigyora
2015. április 23. 01:26
A dokumentum szerint a Gyógyír XI. Kht.-nál rengeteg olyan pénzügyi szabálytalanság történt, amelyekben a társaság igazgatónője döntött. Végh Ágnes parancsa alapján például saját fiának 3,6 milliós végkielégítést fizetett az önkormányzat cége a műszaki igazgató halála után hamisított és visszadátumozott felmondási papírok segítségével Bajok voltak a számlarenddel, az egyes orvosokhoz tartozó költségek nem szerepeltek benne, pedig 2008-ban a számlákon elkönyvelt forgalom több mint 1,7 milliárd forint volt. 2008-ban 673 tárgyi eszközt selejteztek, 11 milliós könyvszerinti értékben, de csak 0,5 millió forint bevétel származott az értékesítésekből. Az ügyvezetőnő havonta átlagosan 100 ezer forintot költött benzinkutaknál, a kártyás vásárlások könyveléséből azonban nem derült ki, hogy csak üzemanyagot vagy mást is vett. Utolsó hivatali napjaiban további 12 millió forintnyi útiköltség-térítést számoltatott el három évre visszamenőleg. Az ügyvezetőnő rendszeresen használta százezres tételek kifizetésére hivatali bankkártyáját bútor- és elektronikai áruházakban, valamint élelmiszerüzletekben. A volt igazgató a vásárlásokon kívül nagy összegű készpénz felvételére is gyakran használta a kht-s bankkártyáját. 2008-ban közel 5 millió forintot emelt le automatákon keresztül a szervezet számlájáról, ebből 2 milliót távozása előtt, amikor már szabadságát töltötte. http://www.vg.hu/botranyos-visszaelesek-ujbudan-szazmilliot-herdalt-el-az-igazgato-287817 Ezt a ribancot felakasztották már?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!