Az igazság a Macskafogóról

2015. április 23. 11:04

A nyugati értékrendet megtestesítő, technológiailag fejlődő, tudásalapú társadalomra és kapitalista gazdasági versenyre épülő civilizáció (az ú.n. „macskák”) állnak szemben a legsötétebb militáns keletázsiai „kultúrákat” idéző egerekkel.

2015. április 23. 11:04
lfni
Elefanii

„A történetben egy, a nyugati értékrendet megtestesítő, technológiailag fejlődő, tudásalapú társadalomra és kapitalista gazdasági versenyre épülő civilizáció (az ú.n. »macskák«) állnak szemben a legsötétebb militáns keletázsiai »kultúrákat« idéző egerekkel. Ez utóbbiak közül az alkotásban jószerivel csak katonákkal, rendőrökkel, pilótákkal vagy titkosügynökökkel találkozunk.

Beleértve a súlyos elhülyülés tüneteit produkáló »tudóst«, az egéroppenheimert, akinek a nevéhez a Macskaírtó kifejlesztése fűződik, illetve a kis asszisztensét, aki mint egy tipikus katonaikurtizánként azonnal térdre huppan a jó kiállíású mutáns kommandós-titkosügynök láttán. A filmről mindent elárul egyébként, hogy ez a sötét, beteg, lelkiiismeret nélküli figura a főszereplő…

Számos olyan jelenet van, amelyek arra utalnak, hogy a macskák nem akarnak háborúzni. Jól felkészített tudósaik és elméleti szakembereik vannak. Lenyűgöző az a jelenetsor, ahol, Mr Tájfelnek mutatják be a csillogó szemű mérnökök a legújabb fejlesztéseket. Mindez arról árulkodik, hogy a macskatársadalom óriási összegeket fordít a kutatás - fejlesztésre, ellentétben az egerekkel, akik minden pénzüket tankokra, puskákra meg repülőkre költik.

Mr Tájfel rendkívül sokoldalú karakterét hamar a szívébe zárja a néző. Íme egy eltökélt, láthatóan aszkéta jellemű, komoly akareterővel bíró férfi, aki a csúcsra tör. 

Nem túlzás azt állítani, hogy ha az elmúlt negyed évszázadban a magyar politika élén egy ilyen Tájfel kaliberű alak állt volna, már második Svájc lennénk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. április 23. 14:31
:::: )))))
írmag
2015. április 23. 12:38
A teljes, globális pénzvilágról ad jól fogalmazott és kidolgozott képet, a résztvevők teljes jellemábrázolásával. Von Schwarz - ugye még a megvásárolható címekről is jelzést ad. Nem kell mellébeszélni, el kell ismerni. Agymentes, lelketlen vállalkozók: ki most a szakszervezet? Nem bunkó, hiszen nem kilóra akar vásárolni. Na. mehettek vissza a balettba ugrálni!
ormányos csillós
2015. április 23. 12:13
Tájfel a király! :D
wartog
2015. április 23. 12:06
ezzel szemben én meg úgy látom, hogy a nagyfülű. nagyorrú, kisszemű, fekete göndör hajú, sötét bőrű patkányok uralják a közéletet.Hm olyan azeri lehetne, de nem azeriek.Patkánynak viszont minden esetre patkányok.Hogy a macsekok kik lennének?Olyan itt nincsen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!