„Volt tíz percem a következő előadás előtt, ebbe pont belefért egy pohár bor a legközelebbi standon, ami Homoky Dorkáé volt. A 2013-as Furmint-Hárslevelű házasítását hozta a Hetény-dűlőből, Tállyáról. Friss volt, vibráló és gyümölcsös, kis maradékcukorral és élénk savakkal. Amíg kóstoltam, körbenéztem kicsit, a teremben egyre többen és többen voltak, éreztem is, hogy lélekben nem árt felkészülnöm a tömegre. A szervezők szerint a látogatók száma meghaladta az ezer főt, és valóban, a rendezvény félidejénél már rengeteg embert kellett kerülgetni. (...)
A Gizella Pincészet 2013-as Szil-völgy Furmint és Hárslevelű házasítása gyümölcsös és fűszeres, arányos szerkezettel, szép ásványossággal. Balassa István Betsek-dűlős válogatásának az érdekessége, hogy a 2013-as évjáratból három különböző talajról szüretelt: az andezit, riolit és kvarc közül most ez utóbbit hozta el, méghozzá Hárslevelűt. Komoly, komplex tétel, a szőlőfajta miatt mégis szerethető, mézes aromákkal, kifejezett sós-ásványossággal és hosszú lecsengéssel.
A Sauska stand is állandóan tele van, nem tudom, hogy ennek köszönhető-e, hogy a pezsgőn kívül Sárgamuskotállyal és egy alap Furminttal jöttek ki - érthető, hogy nem a nagy tételeket akarták ellocsolni -, nekem így kevéssé izgalmas, de láthatóan a vendégek egyik kedvence volt. A Furmint, Hárslevelű és Chardonnay házasításából, tradicionális eljárással készült pezsgő igazán remek, friss, citrusos és ásványos, élesztős jegyekkel. A Sárgamuskotály korrekt és kellően visszafogottan mutatja a fajtát, annak legtöbb erényét felsorakoztatva.”