Keresztény külpolitika

2015. április 16. 08:14

A magyar külpolitika irányítói már évek óta sosem mondanak igazat.

2015. április 16. 08:14

„Lassan el kellene dönteni, hogy a magyar kormányfő és miniszterei mikor mondanak igazat. Páros napokon, amikor a külpolitika érdekelvűségét hirdetik, és puszta szatócsfeladatokat szabnak a hazánkat külföldön képviselő nagyköveteknek, avagy páratlanokon, amikor hirtelen felfedeznek valamilyen éppen szimpatikusnak tűnő értékeket, amelyekre hosszú távon akarnak építkezni? Amikor anyagi ellentételezésért elvtelen alkukat kötnek például az agresszor Putyinnal, vagy amikor a Nyugat részeként a NATO védernyője alatt hűsölnek? Amikor egy keresztény örmény mohamedán gyilkosát ajándékozzák oda Ilham Alijevnek, vagy amikor Orbán kezet csókol Angela Merkelnek?

Az a baj, sajnos, hogy mindenkinek, nyilván Gallagher érseknek is világos: a magyar külpolitika irányítói már évek óta sosem mondanak igazat. Ahhoz ugyanis tudniuk kéne, mi folyik a világban, hol vagyunk mi, és merre tartanak a többiek. Meg kéne tudniuk különböztetni a saját érdekeiket az országétól, a valós értékeket a politikai számítástól.

A héten születésnapos Esterházy Péter gyönyörű mondatát idézve: Kutya nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ösmeri az igazságot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pkarcsi
2015. április 16. 17:14
Évek óta a vörösnépszabi mikor irt igazat?Csak egyetlen jó példát mondanál te seggfej,mielőtt másokat hazugnak nevezel.Kunbélista stilusotok van.
brekker
2015. április 16. 12:11
"Kutya nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ösmeri az igazságot." A baller lapoknak valóban mindig jobb bekötésük volt az éppen aktuális "igazsághoz".
Viator
2015. április 16. 11:38
"Tudniuk kéne, mi folyik a világban" Mert te képben vagy, mi, Gabika? Aki szerint Putyin az agresszor Ukrajnában... Tipikus népszabós foskazán.
Mich
2015. április 16. 11:26
Kádár lapja mikor mondott igazat...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!