Éljen Lukács és a baptisták!

2015. április 27. 07:18

A szeretetszolgálat és az újságíró valójában a magyar állam helyett látott el állami feladatokat. A magyar érdekeket érvényesítették egy olyan helyzetben, amelyre a kényelmes bürokraták és a magyar diplomaták leginkább csak legyintettek.

2015. április 27. 07:18
D. Horváth Gábor
Magyar Nemzet

„A szeretetszolgálat és az újságíró valójában a magyar állam helyett látott el állami feladatokat. A magyar érdekeket érvényesítették egy olyan helyzetben, amelyre a kényelmes bürokraták és a magyar diplomaták leginkább csak legyintettek. Akkor is, amikor kijárták az Európai Unióban, hogy az gyakoroljon nyomást Tóásó ügyében a bolíviai kormányra; akkor is, amikor nyomorult helyzetében, tartva a lelket ebben a magyar állampolgárban, folyamatosan látogatták és támogatták Tóásót a börtönben. S akkor is, amikor szó szerint halált megvető bátorsággal megszervezték és kivitelezték a szökését Bolíviából. Kövér László házelnöknek a miniszterelnök személyére vonatkozó hét végi szavait kölcsönvéve azt lehet mondani, hogy a magyar társadalomnak óriási szüksége van minél több olyan rendkívüli emberre, mint Lukács Csaba, és minél több olyan rendkívüli civil szervezetre, mint a Baptista Szeretetszolgálat.


Amikor Tóásó Előd repülőgépe Budapesten ma földet ér, lezárul egy hallatlanul érdekes fejezet a magyar diplomácia történetében. Ennek az az egyik fontos eleme, hogy a magyar állam gyakorlatilag kimaradt egy bajba jutott állampolgára segítségnyújtásából. Ahhoz, hogy mentve a menthetőt valamelyest mégiscsak kivegye a részét ebből a folyamatból, most már csak egyetlen dolgot tehet. Ünnepélyes keretek közepette és nagy nyilvánosság előtt átadja Lukács Csabának és a Baptista Szeretetszolgálatnak a haza érdekében való bátor helytállás megbecsüléséért járó állami kitüntetést.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2015. április 27. 14:55
Már fenn van a cikk a Mandin. Maga Lukács Csaba nyilatkozik, mennyit segített neki a Külügy. D. Horváth egy brosúrával lemaradt. Nem tudott róla, inkább jóízűt hazudott a saját munkatársa háta mögött.
Sróf
2015. április 27. 14:45
Sajnálom, de akinek nem esik le, hogy ebben a külügy is vastagon benne volt, az nyugodtan elégetheti az újságíró-igazolványát. Kivéve, ha beavatott és az a dolga, hogy a külügyről terelje el a felelősséget.
várúr
2015. április 27. 14:03
1. Tóásó egy komcsi/anarchista kalandorhoz csatlakozott. 2. A magyar állam sose hagyta az ügyet feledésbe merülni. 3. D. Horváthnak az ügyhöz a világon semmi köze, azon kívül, hogy Lukács Csaba főnöke, és Simicska házi főszerkesztője.
vigyor
2015. április 27. 13:35
Igen baromi nagy marhája az égnek, a szeretet szolgálat egyik reggel felkelt, és azt mondta, na most aztán haza hozzuk azt a szegény fiút, akit az állam oly csúful ott hagyott....ótejóég, hova a francba tűntek a főszerkesztők????????????????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!