Fóbiáink

2015. április 14. 10:48

Ránk, magyarokra különösen jellemző, hogy mindentől fóbiánk van, amit idegennek érzünk. Néha még saját magunktól is.

2015. április 14. 10:48
Czene Gábor
Czene Gábor
Népszabadság

„A Medián szerint a tudományos életben sincs egyetértés arról, hogy mi számít antiszemitizmusnak. Éppen ezért – idézzük a vizsgálat összefoglalóját – az antiszemitának tartott kijelentések megítélése és az erről szóló viták nem tudnak nyugvópontra jutni. Az emberek elsöprő többsége saját bevallása szerint a privát szférájában nem, csak a nyilvánosságban találkozott antiszemitizmussal: a megkérdezettek véleményét a média és a politika határozza meg, nem a személyes tapasztalat.

A zsidóellenes nézetek nem önmagukban léteznek. Az antiszemitizmus összefügg a nacionalista, rendpárti attitűddel, a másság különböző formáinak elutasításával.

Ijesztően sokan gondolkodnak így. Ránk, magyarokra különösen jellemző, hogy mindentől fóbiánk van, amit idegennek érzünk. Néha még saját magunktól is. Közben szorgos aprómunkával sikerült kitermelnünk egy olyan politikai elitet, amelytől a legkevésbé sem remélhetünk gyógyulást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustarharmas
2015. április 14. 17:21
Barátom, te tiszta hülye vagy. És ez nem fóbia.
ottapont
2015. április 14. 16:10
'Ránk, magyarokra különösen jellemző, hogy mindentől fóbiánk van, amit idegennek érzünk. Néha még saját magunktól is.' Az öngyűlölet nem a magyarokra jellemző.
grad
2015. április 14. 16:00
"Ránk, magyarokra különösen jellemző, hogy mindentől fóbiánk van, amit idegennek érzünk." Nálatok ott, a Népszabinál speciel mindentől elájultok, ami külföldi. Méghogy fóbia...
GV0917
2015. április 14. 15:16
Jaj hapsikám! Most már értem miért viselsz ilyen szép "tetűhinta alapot"(szakállat)-fiatal létedre! Persze, hogy ne kelljen borotválkozáskor szembenézni a tükörrel, mikor saját magad is utálod!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!