Száz nap magány

2015. április 02. 20:13

Klaus Johannis államelnökké való megválasztása már-már végleg eltemetett reményeket ébresztett a társadalomban, s ezek a remények száz nap múltán sem látszanak kihunyni.

2015. április 02. 20:13
Csinta Samu
Krónika

„Johannis szemmel láthatóan nem hajlandó belemenni a parlament közvetlen megregulázásába, amit a Băsescun és társain szocializálódott román közvélemény szinte rossz néven vesz tőle. A szavazói többség általi legitimációt továbbra is többre tartja, mint bármilyen parlamenti konjunktúratöbbséget.

Talán még fel sem tudjuk mérni, merre, illetve milyen messzire vezet a száz nappal ezelőtt elkezdett út. Persze csak akkor, ha Johannis egyetlen percig sem téveszti szem elől, hogy övé a történelmi pillanat. És nemcsak a ponták pillanataihoz képest.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asszem
2015. április 03. 17:29
Johannis a Merkelné-vel való berlini találkozója után világosan üzent úgy nekünk, mind pedig az oláhságnak azzal, hogy kimondta azt, hogy: "nincsen magyarkérdés"! Aki regisztrálja e kijelentésnek a nem véletlenszerű áthallását a nácik hangoztatta egykori "zsidótörvények" felé, az vagy nagyon ostoba vagy felelőtlenül léha meggondolatlan. Tehát a berlini üzenet mostani magyarra átértelmezve úgy szól, hogy velünk erdélyi magyarokkal szemben most már mindent szabad. Az oláhok többé részben e fogják vissza magukat, mikor minket óhajtanak újból meg újra megregulázni!
OberEnnsinnen
2015. április 03. 14:16
" ha Johannis egyetlen percig sem téveszti szem elől, hogy övé a történelmi pillanat. " Kívülről nem illik, beleszólni... A magyarságnak, akik nem a nemzetükkel élnek egy fedél alatt, hanem románokkal, egyetlen dologra van szükségük: jogászokra, a legjobbak közül, akik a nemzetközi jogban kiismerik magukat, és egy igazságos ügyet, a romániai magyarság civil önrendelkezési célját akarják képviselni Európa és a világ minden részén mindenütt, és mindenkor. Különös tekintettel: a párizsi békeszerződésekre, az Európai Unió őshonos kisebbségi népeivel való szolidaritására... A különféle reménykedéseket, naiv hitegetéseket, megmagyarázásokat azonnal be kell fejezni. Isten áldja és éltesse az erdélyi székelyeket, magyarokat, csángókat!
2015. április 03. 10:34
A magyarság szempontjából semmivel nem lesz jobb Johannis az elődeinél.
kispufi
2015. április 03. 09:54
örömmel üdvözlöm a szélesen demokratikus elkötelezettségű kisebbségbarát elnök urat, aki minden jogomnak helyet és reményt ad, azokat folyamatosan bővítve, és ezzel mind így vagyunk oradeától kezdve cluj naopocán át miercurea ciucig bezárólag! az elnök úr és az újságíró úr feltétlen, örök híve: kisescu pufescu bivaibasnadescu december 1. tér 1918. az antonescu sugárút végén, mindjárt a liberáldemokrata avram iancu életnagyságú, 30 m-es, arányos szobra mögött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!