Nemzeti minimum

2015. március 03. 06:57

Új kiegyezésre van szükség, mert egyébként a járhatatlan útra lépünk. A kettészakított országot újra kell egyesíteni.

2015. március 03. 06:57
Tóth Zoltán
Népszava

„Új kiegyezésre van szükség, mert egyébként a járhatatlan útra lépünk. A kettészakított országot újra kell egyesíteni. Kik legyenek azok, akik megkezdik azt a társadalmi-politikai-kulturális tevékenységet, amelynek gyümölcse lehet a nemzeti együttműködési minimumban való megegyezés? Sokan úgy vélik, hogy a kezdeményezők csak nagy formátumú politikusok lehetnek. Hol vannak ezek a nagy formátumú politikusok? A jelenlegi Országgyűlésben nem sokat találunk belőlünk.

A nemzeti együttműködési minimum kezdeményezői azok az emberek, akik már nem akarnak a régi módon élni, és egy olyan Magyarországot akarnak Európában, amely nem a kirekesztés, hanem a befogadás társadalma akar lenni. Az egyszerű emberek nem akarják eljátszani a »forradalom« és az »ellenforradalom« hőseinek és áldozatainak a szerepét, hanem hétköznapi életre vágynak: dolgoznak és boldogulnak, és néha telik egy kis ünnepre is.

Nem kell arra várnunk, hogy a régi és az új gazdagok majd kibékülnek egymással, és belátva csalásra és kíméletlenségre épülő rendszerük hibáit, majd jó útra térnek. A hétköznapok útja a békesség útja: »Élni és élni hagyni!« A nemzeti együttműködési minimum kezdeményezői az emberek, akik számszerű többségben vannak országunkban, de elhitették velük, hogy egy kisebbséget jelentenek csupán Magyarországon. Mindenkinek joga van az együttműködés kezdeményezésére a saját erejéhez mérten.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2015. március 03. 13:27
"Új kiegyezésre van szükség, mert egyébként a járhatatlan útra lépünk. A kettészakított országot újra kell egyesíteni." 1. Ezt mondta a Békemenet és a Fidesz is - arra miért nem mozdultatok?! 2. Ti totálisan HITELTELENEK vagytok, ebben is. 3. Most is csak a kormány akadályozásán fondorkodtok elvtelen összeborulásotokkal (Ballik-Jobbik)...
qccqccqcc
2015. március 03. 13:15
Ez a kettészakított ország baszd meg már volt. Új valami, nincs? Akkor ne zabálj annyit, legalább lefogysz, amit nem eszl meg, azt meg add oda az éhezőknek. El ne felejtsd meghívni az ATV-t kajmánnal.
A helység galagonya
2015. március 03. 12:55
Ha morbid lennék azt mondanám, hogy a nemzeti minimum egy 2 m-es szoros kötél és egy sámli, a kettő között egy kormánytag.
Alarik
2015. március 03. 12:18
Faszikám, éntőlem élhettek ti, még pofázhattok is, amíg ki nem fogy belőletek a szufla. Ellenzékben, életfogytig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!